Ništa od optužnice

Marihuanom sam liječio tešku bolest

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Marihuanom sam liječio tešku bolest
22.08.2015.
u 00:15
Luksetić ustraje u tvrdnji da nikad nikome nije nudio ni prodavao marihuanu, već da ju je uzgajao za svoje potrebe jer "ima pravo na izbor, dostojanstven život i zdravlje".
Pogledaj originalni članak

Za petak sazvana sjednica Optužnog vijeća Općinskog suda u Rijeci, na kojoj se trebalo raspraviti o optužnici protiv Huanita Luksetića, odgođena je do daljnjega.

Luksetić je bio uhićen u listopadu prošle godine kad je policija u njegovoj kući u Matuljima zaplijenila 22 kilograma marihuane za koju je tvrdio da mu je potrebna za proizvodnju konopljina ulja koje mu je jedini lijek za multiplu sklerozu.

Luksetić ustraje u tvrdnji da nikad nikome nije nudio ni prodavao marihuanu, već da ju je uzgajao za svoje potrebe jer "ima pravo na izbor, dostojanstven život i zdravlje".

>> Huanito Luksetić: Meni sada treba pomoć, može mi se pomoći, ali nitko mi ne pomaže

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

GO
gornjasica
07:43 22.08.2015.

Konopljino ulje možete u Njemačkoj kupiti kod Amazon ili u Apoteki..Ja imam sličnu bolest MS,Polineuropatija...Kada bolovi naiđu,popio bih otrova a ne samo konopljino ulje..Upravo noćas su napadi bili...Sada neka neki sudija kaže,kako sa tim bolovima da se živi dalje i da zabrani konopljino ulje...Ja mogu da dobijem opijum ljek,to je zadnje što se dobiva,jer drugo ništa ne pomaže..Još trpim,al neznam do kada..Farmaceutske firme su protiv ulja od konoplje ,jer je jeftinje a njihova zarada bi bila sitna...To je razlog zašto nema više lhejova na bazi konoplje...Neki dan je bilo na TV baš o konopljinom ljeku...Nadam se da će uskoro u cjelom svjetu biti dozvoljen ljjek konoplje..Da nama koji trpimo nesnošljive bolove se ublaži bol..

MM
mmiocic
05:21 22.08.2015.

Slazem se s covikom...

TH
than
12:15 22.08.2015.

Lijek za multiplu sklerozu je marihuana ?!?! I jel' ju izlijecio, kada istu naziva lijekom ?!?! Istina, danas se pod lijekovima sve i svasta vodi. Druga stvar je sto kod nas sve kasni. Ako ljudima pomaze pri smanjenju bolova, ne vidim cemu zakonski to ne regulirati. Ionako u ljekarnama postoje tablete protiv bolova bazirane na kodeinu u slobodnoj prodaji (naravno, puno njih ne cita sastav i kako se smije uzimati, pa se malo 'navuku'), tako da ne vidim problem u ovome.