UHIĆENI SU

Maloljetnici divljali i krali u odgojnoj ustanovi, šteta 200.000 kuna. Ukrali su i auto

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada
09.04.2021.
u 18:06
Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je ispitalo trojicu uhićenih maloljetnih hrvatskih državljana rođenih 2004. i 2003. godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela produljene teške krađe, oštećenja tuđe stvari i krađe.

- Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici od 3. do. 5. travnja 2021. u više navrata provalili u zatvorene prostorije odgojne ustanove u okolici Varaždina iz kojih su uzeli i zadržali za sebe više prijenosnih računala, mobitela i drugu tehničku opremu ukupne vrijednosti najmanje 60.000 kuna, te da su razbili dio pronađenih uređaja od računala do monitora i pisača. Osnovano se sumnja da su iz ormara izvadili i razbacali razne predmete i službenu dokumentaciju te ih polili tekućim sapunom, a zatim sve prostorije zaprašili prahom iz vatrogasnih aparata, čime su izazvali štetu u visini od najmanje 140.000 kuna - kažu u DORH-u.

Osim toga, 5. travnja u dvorištu jedne obiteljske kuće ušli su u nezaključani osobni automobil, pronašli originalni ključ i odvezli se.

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
18:18 09.04.2021.

Poduzetni su od malena. Netko od njih će za koju godinu biti saborski zastupnik. Na manjinskoj listi.