Zlostavljanje životinja

Maleni Sagi živ je zakopan u Vugrovcu

Foto: Privatni album
Maleni Sagi živ je zakopan u Vugrovcu
03.07.2018.
u 20:15
Djelatnici zagrebačkog Skloništa za nezbrinute životinje došli su po psa kojeg se otkopavalo sat vremena, a bio je zatrpan i zemljom i kamenjem. Prepoznajete li ga, javite na 091/32-14-696
Pogledaj originalni članak

Maleni Sagi još je jedna žrtva okrutne ljudske ruke. Pronašli su ga ispod zemlje, bio je prekriven i najlonom, a trebalo je sat vremena da ga otkopaju. Djelatnici zagrebačkog Skloništa za nezbrinute životinje po njega su stigli na dojavu.

Na Veterinarskom fakultetu bore za život psa koji je došao u teškom stanju, a kažu da su mu šanse male. Uz to što je pothlađen tijelo mu je prekriveno ranama iz kojih izlaze crvi. Volonteri Noine arke koji su preuzeli skrb o malenom psu prvi put progovaraju oštrim riječima.

– Mislili smo da smo doživjeli svašta, mislili smo da nas teško može nešto iznenaditi. Sada priznajemo, s današnjim danom suočavanje s ljudskom gadljivom monstruoznošću dobilo je novu dimenziju. Ovo je strašno – kažu. Njihovoj želji da Sagi preživi pridružuju se svi koji su pročitali priču, a iz Noine arke poručuju:

– Toliko želimo da nam pruži šansu, da mu dokažemo da nisu svi ljudi smrdljiva govna. Želim pobijediti ovo zlo, ovog zlotvora, ljudski izrod, ovo čudovište. Sagi, ne daj se, daj nam šansu, preživi. Obećajemo ti da ćemo ti naći naj, naj, najbolji dom na svijetu – objavili su u potresnom svjedočanstvu o još jednoj zlostavljanoj životinji i zlodjelu za koje vjerojatno neće nitko odgovarati.

Maleni Sagi nema čip i ne zna se čiji je. Otkriven je sasvim slučajno, kasno navečer čule su ga prolaznice koje su šetale svoje pse. Prepoznajete li ga, javite volonterima Noine arke na 091/26-22-619 .

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:05 03.07.2018.

Oporaviće se mali švrćo bez brige budite, šargica je to, čvrst i jak, a zlotvora nać i opandrčit mu jedno par godina robije za primjer drugim zlotvorima.

MX
Mister X
21:05 03.07.2018.

Mala selendra trebalo bi moći nači bolesnog počinitelja ako postoji ozbiljna namjera i volja ... Jer je pitanje dali to radi redovito često i koliko je opasn sa obzirom na bolesni mozak za oklinu i za djecu - ljude????

ME
Merlin
21:09 03.07.2018.

ovo je grozno....dokle, dokle ćemo tolerirati potencijalne ubojice, silovatelje, pedofile ili generalno osobe sklone ozbiljnom kriminalu?? jer, to je to, onaj tko to može napraviti je budući kriminalac. pa nisu badava radili bezbrojne studije (Ameri najviše) u kojima su to i dokazali..većina mučitelja životinja u nekom trenutku života postali su ozbiljni kriminalci koji su svoju patologiju iskazivali na ljudima, često i djeci (ubojstva, silovanja, mučenja i razne druge kaznene radnje spram druge živuće osobe)