POČELO LIJEČENJE

Malena Lava (2) primila lijek u LA-u: 'Osjeća se dobro. Sretni smo što imamo priliku biti ovdje'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
19.05.2023.
u 22:47
Obitelj će se idućih nekoliko mjeseci nalaziti u Los Angelesu gdje će pokušati uz Lavino liječenje nastaviti životnu rutinu koliko je moguće, a majka se nada i kako će prikupljanje novaca za Lavu pokrenuti i promjene u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Malena Lava (2) koja se bori s mišićnom atrofijom po prvi puta je i službeno primila lijek u Los Angelesu koji joj je bio prijeko potreban. Njena majka Petra Petrušić kazala je kako se djevojčica osjeća dobro, a u bolnicu će dolaziti svaka 24 sata kako bi liječnici mogli pratiti njeno stanje. 

Inače, obitelj Lave u SAD je stigla krajem travnja, i to nakon što su građani prikupili 2,4 milijuna eura za njezino liječenje skupocjenim lijekom Zolgensmom. Bolnica je obitelji ponudila i da Lavu uključe u dva istraživanja o spinalnoj mišićnoj atrofiji što su i prihvatili. - Lava je dobila priliku sljedećih 15 godina biti uključena u kliničku studiju koja prati napredak djece koja su primila Zolgensmu, te studiju koja pet godina prati napredak i stanje skolioze kod djece koja su primila Zolgensmu - ispričala je majka za 24sata

VEZANI ČLANCI:

- Obuzela me zahvalnost i svjesnost gdje se zapravo nalazimo i koliko smo sretni da imamo priliku biti ovdje i upoznati UCLA tim liječnika, raditi s njima i dodatno ostati s njima u dugoročnom kontatku i praćenju Lavinog napretka - dodala je majka Petra. Obitelj će se idućih nekoliko mjeseci nalaziti u Los Angelesu gdje će pokušati uz Lavino liječenje nastaviti životnu rutinu koliko je moguće, a majka se nada i kako će prikupljanje novaca za Lavu pokrenuti i promjene u Hrvatskoj po pitanju financiranja skupocjenih liječenja.

>> VIDEO Mala Lava putuje u SAD na liječenje: 'Nismo očekivali da će se novac skupiti u svega 25 dana'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
00:50 20.05.2023.

Sretno!

MI
mistelbach11
08:32 20.05.2023.

Zelim ti od srca sve najljepse i brzo ozdravljenje