Naša reporterka bila je na mjestu neviđena masakra unutar ljubavnog trokuta

Majka i kći sjekirom raskomadale ljubavnika

15.11.2008.
u 14:10
Pogledaj originalni članak

Bio je to, slažu se svi koji ih poznaju, ljubavni trokut. Nada Sojić i Boško Živković bili su već dulje zajedno, potvrdit će mještani. No, o tomu tko je bio treći kut trokuta, neće se složiti, iako nitko ne spori da je Boško bio u vezi s majkom i kćeri. Ali ne mogu se dogovoriti je li ona druga Nadina majka ili kći. Jer, po jednima je Boško osim sa 43-godišnjom Nadom bio intiman i s njezinom 75-godišnjom majkom Jelom Janjić. Drugi su, pak, uvjereni da je osim Nade Boško ljubio i njezinu 15-godišnju kćer Jelicu. Tako se tek treba utvrditi tko je bio u trokutu, ako je to uopće važno. Ono važnije, a to je tko je ubio i sjekirom raskomadao tijelo 44-godišnjeg Boška Živkovića, dobojska je policija razriješila.

Učinile su to Nada Sojić, koja je nakon svađe u ljubavnika ispalila hice iz puške, i njezina majka Jela Janjić, koja je po njemu počela udarati sjekirom, u čemu joj je pomogla i kći. Neke dijelove unakažena tijela bacile su svojim svinjama, da ih pojedu. Jezivi zločin počinjen je – iz strasti.

Iako je Boško Živković iz zaseoka Jerotića Brdo kod Čivčija Osječanskih nedaleko od Doboja, gdje je besplatno stanovao čuvajući zauzvrat ovce Milutinu Gojkoviću, nestao još krajem rujna, prošlo je mjesec i pol dok ga je netko ozbiljno počeo tražiti. Jer, jedni su vjerovali da je otišao u zatvor zbog neke neplaćene kazne, a drugi su pomislili da se možda i ubio pa su svašta govorili. Tek 8. studenoga Boškov brat Nenad iz obližnjega sela Kožuha otišao je u policiju i prijavio nestanak.

– Zadnji sam put vidio brata potkraj osmog mjeseca. Došo je k meni s Nadom, a onda su otišli kod Nadina zeta Nemanje. I sada da ovako završi. Još bi razumio da je bilo ubojstvo, događa se. Al čovjeka tako mučiti – priča nam Nenad Živković dok okupljeni objašnjavaju da je Nada udala svoju maloljetnu Jelicu za Nemanju Živkovića, kojemu su 44 godine.

Nekoliko dana nakon prijave nestanka krenuli su Nenad i mještani u potragu za Boškom. Stotinjak metara od Nadine i Jeline ruševne kuće bez struje i vode naišli su na stravičan prizor. Bačen na tlo i tek malo pokriven lišćem u Jelinoj šumi bio je donji dio Boškova trupla.

– Presječen napola. Na njem lače i kaiš, a ispod viri oglodana kost. U džepu je imo ključeve moje kuće i tako smo bili sigurni da je to on, nesretnik – govori Milutin Gojković desetak metara od kuće u kojoj žive Nada Sojić i njezina majka i u koju se, netko je rekao, kanio preseliti i Boško Živković.

– Stara to nije dopuštala. Uvijek je bila gadna – dobaci susjed.

Prošle nedjelje, dan nakon što je pronađeno pola trupla, nastavljen je očevid u dvorištu Janjićeve i Sojićeve. Dovela je policija na mjesto zločina i Nadu Sojić.
– Eno je tamo, smije se – tužno će Nenad Živković.

– Nado, de dođi vamo – zazvao ju je policajac i pružio joj da prihvati psa na lancu. Učinila je to bez pogovora i ledena pogleda promatrala što se događa oko nje. A policajci su, pedalj po pedalj, pretraživali dvorište. Nada im nije željela pomoći i bilo što reći ili priznati.

– Sada dolazi čovjek koji im je cijepao drva. Njem su rekle da je krv na sikiri od psa kojega im je Boško ubio i isjekao, a ja mislim da je to Boškova krv jer su one isjekle njega. I još su tom čoeku kazale da ne cijepa na tom mjestu jer su tu zakopale psa. A ja mislim da su tu zakopale komad Boška – priča Milutin Gojković i dodaje kako se baš u vrijeme kad je Boško posljednji put viđen u selu začula pucnjava.

– Od onda ovdi svaki dan lete gavranovi – reče i pokaže rukom na crne ptice iznad naših glava.

Nakon što su noć provele u pritvoru, Nada Sojić i njezina majka bile su idući dan zbog nedostatka dokaza puštene. Dvadeset i četiri sata poslije opet su ih uhitili. U međuvremenu su posvuda po dvorištu pronašli dijelove tijela. Lubanja je navodno pronađena u svinjcu. A susjedi pričaju da još nisu pronašli sve dijelove Boškova tijela.

– Viđali smo mi njih. Išle su one prema šumi s vrećicama – kažu.

Nada Sojić i Jela Janjić trenutačno su u Doboju u jednomjesečnom pritvoru. Na slobodu ih ne puste jer, osim što su počinile zastrašujući zločin, tužiteljstvo vjeruje da bi uništile dokaze, ako ih još uopće ima.


Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr