AFERA ŠTANDOVI

Majher: Laco mi je rekao da će račun za spot platiti "U ime obitelji"

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Majher: Laco mi je rekao da će račun za spot platiti "U ime obitelji"
19.09.2018.
u 14:04
Josip Majher, direktor Plavog radija, kazao je da je na zamolbu Mije Lace emitirao radijski spot za referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.
Pogledaj originalni članak

Direktori i djelatnici lokalnih radiopostaja svjedočili su na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja gradonačelniku Milanu Bandiću i drugima optuženima u aferi Štandovi. Josip Majher, direktor Plavog radija, kazao je da je na zamolbu Mije Lace emitirao radijski spot za referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

– Trošak emitiranja tog spota bio je oko 8000 kuna, a mi smo fakturu poslali “U ime obitelji” jer je Laco na upit tko će to platiti rekao da će platiti “U ime obitelji”. Taj račun nije podmiren – kazao je Majher.

Za razliku od njega, Dragutin Gradečak, koji je bio direktor radija “Kaj”, kazao je da misli kako je trošak spota podmiren te da ga je podmirila udruga koja ga je naručila. Sanja Vernić u inkriminirano vrijeme radila je na više radiopostaja, te je kazala da je na tim postajama radila kampanju za “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

– Radilo se o malo broju emitiranja, a koliko znam emitiranje spota naručila je udruga. Ne znam je li faktura plaćena – kazala je svjedokinja. Kada joj je predočeno da je u istrazi rekla da je udruga “U ime obitelji“ odbila platiti račun jer nisu mislili da će se spot emitirati, dok sada iskazuje drukčije, svjedokinja je kazala:

– Više se ne sjećam da su odbili platiti račun.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZV
zvonimir13
17:31 21.09.2018.

Sve ugledni građani !!! buahhaha