Gradi se i druga ograda

Mađarska dovršila gradnju ograde na granici sa Srbijom, za ilegalan prelazak kazna 3 godine

Foto: Reuters/PIXSELL
žica
Foto: Reuters/PIXSELL
žica
Foto: Reuters/PIXSELL
žica
Foto: Reuters/PIXSELL
žica
30.08.2015.
u 10:07
Druga, četiri metra visoka drvena ograda koja bi također trebala spriječiti ilegalne prelaske granice trebala bi biti postavljena do kraja listopada
Pogledaj originalni članak

Mađarska je dva dana prije roka dovršila gradnju 175 kilometara duge ograde od bodljikave žice na granici sa Srbijom, javlja Deutsche Welle pozivajući se na izvore iz mađarskog ministarstva obrane.

Druga, četiri metra visoka drvena ograda koja bi također trebala spriječiti ilegalne prelaske granice trebala bi biti postavljena do kraja listopada.

Vlada premijera Viktora Orbana u lipnju je najavila gradnju ograde zbog sve većeg broja izbjeglica i migranata koji pokušavaju ilegalno ući u zemlju bježeći od rastućih sukoba i siromaštva u državama Bliskog istoka i Afrike.

Sljedeći tjedan mađarski parlament trebao bi izglasati zakon kojim će se uvesti oštre kazne za sve koji ilegalnu uđu u zemlju. Zakonom je za nezakonit prelazak granice predviđena zatvorska kazna od tri godine te pet godina za uništavanje ograde.

 Mađari su na poslovima postavljanja ograde, uz pripadnike vojske, angažirali i zatvorenike, a ako bude potrebe i dio zaposlenih u državnim institucijama raditi će na postavljanju ograde koja je izazvala brojne reakcije u europi i svijetu. Ograda će se protezati duž cijele granice između Mađarske i Srbije, odnosno, biti će dugačka 175 kilometara. Visoka je četiri metra, na njoj su postavljene kamere i alarmni sustavi, a na vrhu se nalazi bodljikava žica. 

>> Izbjeglice u Mađarsku pristižu u rekordnim brojkama. Razmatra se slanje vojske

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 79

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:24 30.08.2015.

Orban što kaže to i napravi, to je vođa, ne boji se banaka, EU, Srba....sve ono što mi nažalost nismo.

AD
adrian1
10:32 30.08.2015.

Super, ako ilegalno predes granicu dobiješ 3 godine besplatnog smještaja i hrane. Preporučam hrvatskim penzionerima

TH
than
11:06 30.08.2015.

A nasi nesposobni politicari gledaju i na kraju ce ih val migranata iznenaditi kao snijeg u sijecnju.