zbog nk zadar

M. Pupić Bakrač proziva: Kalmeta i Sinovčić sklopili dogovor o suradnji

Foto: Željko Mršić/PIXSELL
M. Pupić Bakrač proziva: Kalmeta i Sinovčić sklopili dogovor o suradnji
13.01.2014.
u 14:33
Pupić Bakrač naime tvrdi da HDZ pogoduje Sinovčiću oko NK Zadra, a da Sinovčić podržava njihove prijedloge.
Pogledaj originalni članak

Zadarski gradski vijećnik iz Akcije Mladih, Marko Pupić Bakrač pozvao je zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu i nezavisnog vijećnika Rena Sinovčića da objave sporazum o suradnji. Pupić Bakrač naime tvrdi da HDZ pogoduje Sinovčiću oko NK Zadra, a da Sinovčić podržava njihove prijedloge.

- Vladajuća većina umjesto 16 ima 18 vijećnika. Naime vijećnici Rena Sinovčića svrstali su se u HDZ-ov koalicijski blok. Oni svojim glasom u vijeću po svim točkama dnevnog reda uredno podržavaju HDZ.  Sasvim je jasno da Reno Sinovčić to ne radi na lijepe oči, iz ljubavi već zbog interesa - ističe Pupić Bakrač navodeći da je  vladajuća većina prihvatila odluku o sudjelovanju Grada u postupku preoblikovanja Nogometnog kluba Zadar, a čime je ujedno prihvaćeno podizanje temeljnog kapitala NK Zadra na 64 sa 30 milijuna kuna koliko je iznosio u prvotno započetom procesu preoblikovanja kluba.

- To je sve napravljeno samo kako bi se omogućilo Renu Sinovčiću da postane većinski vlasnik NK Zadra jer je Vlada porezni dug NK Zadra od 20 milijuna kuna prenijela na Grad Zadar u obliku dionica. Dakle da je temeljni kapital kluba ostao 30 milijuna kuna većinski vlasnik bi postao Grad Zadar. Grad Zadar je  23. prosinca i 27.prosinca 2013 godine izvršio uplatu NK Zadru u trenutku problema sa financijama i blokadom računa. Takve uplate su posve neuobičajene krajem proračunske godine što dobro znaju svi korisnici sredstava iz gradskog proračuna, posebno kad se uzme u obzir da velikoj većini sportskih udruga grad u 2013. godini nije isplatio predviđena sredstva. Iz ovih činjenica neosporno proizlazi da su Božidar Kalmeta i Reno Sinovčić sklopili dogovor. U tome nema ništa čudno i neočekivano jer oni po habitusu odgovaraju jedan drugom, a obojica kao takvi odgovaraju organizaciji kao što je HDZ. Posve nerealno je bilo očekivati da će se glava hobotnice odreći jednog od svojih najvećih i najdebljih krakova - ističe između ostalog Pupić Bakrač.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.