obećavajuće najave

Vlasnici kuća za odmor ne osjećaju korona krizu: Turista ima, cijene su od 800 do 4000 eura

Foto: Pixabay/ilustracija
Vlasnici kuća za odmor ne osjećaju korona krizu: Turista ima, cijene su od 800 do 4000 eura
23.02.2021.
u 07:53
U vrijeme epidemije koronavirusa, kuće za odmor su 2020. dosegle 80 posto prometa iz rekordne 2019. godine
Pogledaj originalni članak

Luksuzne kuće za odmor s bazenima i jacuzzijima bile su najbolje popunjene prošle turističke sezone, a predviđanja za nadolazeću su jednako dobra. 

"Prošle godine smo imali goste iz Danske, imali smo goste iz Austrije, imali smo goste iz Njemačke. Prošle godine smo bili popunjeni cijeli 7. mjesec i 25 dana 8. mjeseca, dok nije došlo zatvaranje..Većina njih je najavila povratak ove godine", rekao je Zvonko Ljutić iz Šopota za RTL Danas. Njegova se obiteljska kuća iznajmljuje za odmor već četvrtku godinu za redom. 

Na području Ravnih kotara, u zadarskom zaleđu, postoji oko 250 luksuznih vila za odmor, od čega njih 90 već ima bazen, a ostale ga planiraju izgraditi. 

"Uglavnom cijene variraju od 800 pa do 4000 eura za tjedan, isto tako dobro rade i ove jeftinije, ali ne čudi da je interes skoro najveći o ovim najskupljima", rekao je direktor TZ Ravni kotari Vanja Čvrljak.

U vrijeme epidemije koronavirusa, kuće za odmor su 2020. dosegle 80 posto prometa iz rekordne 2019. godine.

"To nas ne čudi s obzirom da je sigurnost jedan od najvažnijih prioriteta koje današnji turist koji dolazi na neku destinaciju traži, a to se vidi upravo prema najnovijem istraživanju, prema European Travel Commissionu", kaže ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Obitelj iz Korenice, primjerice, za ljeto ima najavljene goste iz Hrvatske, Francuske, Njemačke i Belgije, no imali su i dobru zimsku sezonu, posebno kada bi pao snijeg. 

"Dolazili su nam gosti iz Dalmacije, pretežito mlađi bračni parovi s djecom i mladi parovi, dečki i cure, zato što je to kuća za četvero", kaže Vesna Kostelac iz Korenice. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
Perspektivan
12:50 23.02.2021.

Bog zna kako je zaradjen prvi milijun....

Avatar duje912
duje912
12:31 23.02.2021.

malo poslat poreznu da pročešlja prijavljenje zarade pa da vidimo dal je po hr zakonu sve...