rat supružnika

Lozica: Ne dam ženi vilu, uložio sam 1,188.000 eura, a ona ni kune

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Pero Lozica
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
'10.07.2012., Zagreb - Vila Zlatka Marica, vlasnika zastitarske tvrtke Sokol Maric na adresi Pantovcak 190. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: ''
'DSC_0712'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
'01.07.2011., grand hotel Elaphusa, Bol, Brac - DM je organizirao pregled madeza sa specijalisticom dermatologije i venerologije za osobe iz javnog zivota i novinare. Nevia Delalle Lozica i Neven Ciga
Foto: ''
'lozica02_unu_100712'
11.07.2012.
u 13:00
U noći kad je odvjetniku Lozici netko pucao u automobil Zlatko Marić i odvjetnikova supruga bili su zajedno na večeri. S njima je bio i zapovjednik specijalne policije
Pogledaj originalni članak

U noći na petak – kada je još uvijek nepoznati počinitelj propucao automobil Smart odvjetnika Pere Lozice – vlasnik zaštitarske tvrtke Zlatko Marić bio je na večeri s odvjetnikovom ženom, dr. Nevijom Delalle Lozicom. U restoranu u Medulićevoj ulici zaštitaru i dermatologinji društvo su pravili zapovjednik specijalne policije Zdravko Janjić i odvjetnik Damir Uroić.

>>U dvorištu kuće J. Andabaka pronašli pištolj s prigušivačem

Kazao je to istražiteljima Zlatko Marić, nudeći valjda tako alibi i otklanjajući sumnju da stoji iza pucnjave na odvjetnikov Smart. Kazao je Marić još i da nije prijetio Lozici, da nije istina da ga je poslao u p... materinu i rekao mu da će mu slomiti obje noge te nakon toga poklopio telefonsku slušalicu, kako to odvjetnik tvrdi. Marićeva inačica razgovora zapravo je mnogo umjerenija i pristojnija pa tako on kaže da je odvjetnik svog donedavnog prijatelja nazvao da mu kaže da bi se trebali naći, razgovarati... Ali za nešto više od deset sekundi, koliko je razgovor između njih dvojice trajao, taj dijalog, vjeruju istražitelji, ne bi stao. Logičnije im se čini da je bilo onako kako je odvjetnik kazao.

"Nije uložila ni kunu"

Zbog čega su se njih dvojica uopće posvadili? Uz ljubomoru, kao mogući motiv spominje se i borba za prevlast nad nekretninama.

Hoće li poduzetnik Marić izaći iz pritvora zbog prijetnji odvjetniku Peri Lozici, trebalo bi se znati danas. Marićevi odvjetnici podnijeli su žalbu na određivanje istražnog pritvora zbog utjecaja na svjedoke, a tužiteljstvo se pak žalilo na mogućnost da Marić iziđe na slobodu ako plati jamčevinu od (samo) 200.000 kuna.

Taj traženi iznos jamčevine Zlatko Marić, sudeći po svojem imovnom stanju, teško da bi uopće osjetio. Naime, istražiteljima je kazao da je njegova mjesečna plaća 100.000 kuna, da od nekretnina ima dva stana u centru Zagreba, u Bogovićevoj na broju 2 i na broju 9, da je vlasnik vile na Pantovčaku koja se prostire na nekih 5000 četvornih metara, da je njegova zaštitarska tvrtka... S druge strane Nevia Delalle Lozica sa svojim se suprugom spori oko kuće na zagrebačkoj Šalati u Ulici Jagodnjak ispred koje je u noći na petak propucan odvjetnikov automobil smart.

Borba za tu nekretninu koja s dvorištem ima nešto više od tisuću četvornih metara na sudu još uvijek traje. U zemljišnim knjigama Delalle je stopostotna vlasnica nekretnine, no u tužbi radi utvrđenja bračne stečevine, koju je Lozica na Općinskom građanskom sudu podnio lani početkom studenog, Lozica traži da se cijela kuća pripiše njemu. Tvrdi da je kuća kupljena i sagrađena novcem koji je sam dobio nakon prodaje svojih nekretnina i nekretnina svojih roditelja.

U tužbi obrazlaže da njegova supruga u kuću nije uložila ni jednu kunu, odnosno da je on financirao kupnju nekretnine u elitnom dijelu metropole, koju je odmah potom srušio i na istome mjestu sagradio novu. Kupnju od 550 tisuća eura obavio je u srpnju 2008. preko tvrtke Libertus Principis, koja je iste te godine ugašena, te preko računa u Hypo banci.

Prodao stan u Dubrovniku

Zanimljivo je to što je, prema podacima Poslovne Hrvatske, navedena tvrtka ugašena 2008., bila registrirana na adresi u Gajevoj 2a, gdje je Pero Lozica imao otprije dva stana.

Stan u Gajevoj ulici, koji je kupio 2001., prodao je u studenom 2008. za 250 tisuća eura, a drugi stan u istoj ulici u centru grada kupio 2002. i prodao ga 2006. za 300 tisuća eura.

Oba ta stana Lozica je imao prije ulaska u brak s Nevijom Delalle.

Prije braka imao je stan u Boškovićevoj ulici, također u samom srcu Zagreba. Njegov vlasnik postao je 2001., s time da ga je tri godine poslije prodao za 208 tisuća eura. Još dvije nekretnine Lozica je stekao prije razmjene prstenja sa Delalle. To je stan u Dubrovniku koji je kupio 2002., a kojeg se riješio 2007. i zaradio 300 tisuća eura i poslovni prostor na zagrebačkoj Savici. Kupio ga je 2003., a prodao četiri godine poslije za 130 tisuća eura.

Lozica, dakle, u tužbi piše da je prodajom pet objekata zaradio milijun i 188 tisuća eura pomoću kojih je kupio vilu na Šalati u kojoj je živio sa suprugom.

Udjeli u firmama

Lozica u tužbi nabraja i udjele u trgovačkim društvima koje je prodao. Tako je udjel u društvu Fortius prodao 2007. godine za milijun eura, a udjela u Terra Mediterranea odrekao se 2006. za oko 400 tisuća eura.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 72

DU
Deleted user
12:51 12.07.2012.

Koliko je gospon do sada platio poreza?

ZB
zgrada_bez_parkinga
20:56 13.07.2012.

Ne vrijedi ova vila toliko. Vrijedi u cijeni jednog novog audija Q7 s opremom.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
10:39 02.02.2019.

Opasni likovi. A tek družba im. Kak samo stiču nekretnine, sve iz odvjetničkih poslova za kamatare. Nakon ovoliko godina što se sve samo zna al institucije ni makac, sve se može kupiti, sve ima cijenu. Lakrdija.