Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaje u remetincu

Zlatko Marić sam ponudio 750 tisuća kuna za slobodu

'12.08.2008., Zagreb - Bijeli strajk hrvatskih zastitara. Zlatko Maric, vlasnik najvece hrvatske zastitarske tvrtke Sokol Maric. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
11.07.2012.
u 15:03

Na gradilištu poduzetnika Jake Andabaka, u blizini mjesta propucavanja auta Pere Lozice, pronađen je škorpion s prigušivačem

Zlatko Marić može na slobodu uz jamčevinu od 750.00 kuna. Odlučeno je tako na današnjem ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu, a ta odluka postaje pravomoćna nakon tri dana, nakon što isteknu rokovi za žalbu. Vlasnik zaštitarske tvrtke, podsjetimo, uhićen je prošli tjedan pod sumnjom da je telefonski prijetio odvjetniku Peri Lozici, svjedoku USKOK-a u predmetu Fimi media, kojem je nakon toga propucan automobil pred njegovom kućom na Šalati.

Tužitelji su se žalili

Mariću je inače još na prošlotjednom istražnom ročištu sud odredio jamstvo od 200.000 kuna, ali se tužiteljstvo žalilo na njegovu visinu. Ne bude li prigovora na novi iznos jamčevine, koji je, neslužbeno saznajemo, Marić sam predložio, na slobodu bi mogao sljedeći tjedan, nakon što uplati novac. U istražnom je zatvoru, podsjetimo, završio jer je odvjetniku navodno rekao da će mu polomiti noge zbog ponašanja prema supruzi Neviji Delalle Lozici tijekom njihove prilično žučne brakorazvodne parnice.

Marić je optužbe opovrgavao tijekom ispitivanja i u policiji, a kasnije i pred tužiteljstvom. Uz to je, podsjetimo, prošao i na poligrafskom ispitivanju. A priču o propucavanju automobila odvjetnika koji je prije bio poznat po svojim angažmanima za Hypo banku i Vladimira Zagorca dodatno je začinio i detalj o pronalasku odbačenog oružja u blizini njegove luksuzne vile u Jagodnjaku oko koje se i spori sa suprugom.

Policija je u utorak na gradilištu poduzetnika Jake Andabaka koje se nalazi u Lozičinu susjedstvu pronašla škorpion s prigušivačem. Oružje se, neslužbeno doznajemo, trenutačno nalazi na vještačenju, a odgovara li kalibru oružja kojim je propucan automobil odvjetnika, za sada se ne zna.

Oružje ostalo od oca

Nelegalno oružje, a radi se o četiri automatske puške i 400 komada streljiva, bilo je pronađeno pri pretrazi Marićeva stana. Prema neslužbenim informacijama, on je tvrdio da oružje ne pripada njemu, već da mu je ono ostalo od oca, koji ga je pak donio iz rata. Marić zbog toga može biti kažnjen novčano ili kaznom od mjesec dana zatvora.

Komentara 53

TO
Tommislaw
17:56 11.07.2012.

Pa kae njemu trifrtalj miliona kuna?

OM
omer
15:44 11.07.2012.

Oni se razbacuju sa milionima eura, nude ogromne jamčevine da se brane sa slobode,pa što to naše pravosuđe radi zar im ni malo nije sumnjivo porijeklo tog novca, a tek ostale nekretnine i poretnine,, koliko stoji samo ova Ferari, više nego sam ja i moja supruga cjeli radni vjek mogli samo zaraditi (preko 43,g. radnog staža u solidnoj firmi i solidna plača.. Pod hitno reviziju da ispita obojicu za porjeko sve imovine i novca, prije nego se međusobno poubijaju.

OB
-obrisani-
23:17 11.07.2012.

Otkud pare? - Posudili mu radnici i prijatelji. Zna se!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije