Lošim krivotvorinama plaćali cigarete, bonove i hranu

18.12.2008.
u 09:54
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Nakon dojave da su u optjecaju krivotvorene novčanice u apoenu od 200 kuna, djelatnici PU međimurske od 11. do 16. prosinca kriminalistički su obrađivali više osoba iz Pribislavca.

Utvrdili su da su tri muškaraca u dobi od 19, 20 i 26 godina od 10. do 13. prosinca računalnom tehnikom izradili i stavili u optjecaj devet krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna s dva različita serijska broja.

Izrađene krivotvorene novčanice, prema vještačenju HNB-a, spadaju u kategoriju loše izrađenih krivotvorenih novčanica, pa ne bi trebao biti problem primijetiti razliku, no trojica muškaraca uspjela su lažnim novcem platiti cigarete, bonove za mobitele i drugu robu na kioscima, hranu u objektima brze prehrane i piće u ugostiteljskim objektima.

Zahvaljujući oprezu prodavačica, u svega dva navrata nije im uspjelo podvaliti novac. Na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je pet stanova i drugih prostora, tri osobna računala, pet mobitela i druga oprema, a provedeno je i prepoznavanje četiriju osoba pa su trojica počinitelja i otkriveni. Djelatnici PU međimurske zahvaljuju građanima na suradnji.

(I.Be.)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr