ozlijeđenih nema

Ličko Lešće: Teretni vlak iskočio iz tračnica zbog tehničkog kvara

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ličko Lešće: Teretni vlak iskočio iz tračnica zbog tehničkog kvara
10.05.2013.
u 08:38
Vagon vlaka iskočio je na kolodvoru Ličko Lešće, a u trenutku nesreće u vlaku su se nalazila dva radnika.
Pogledaj originalni članak

Uzrok iskliznuća vagona teretnog vlaka u Ličkom Lešću je tehnički kvar, točnije, uslijed blokade ležaja na prvoj osovini vagona došlo je do zagrijavanja i taljenja ležaja te puknuća prve osovine vagona, a potom i do iskliznuća, izvijestila je PU ličko-senjska.

Nesreća se dogodila jučer oko 23.10 sati kada je teretni vagon koji je bio priključen za lokomotivu iskočio iz tračnica.

U trenutku nesreće u vlaku su bila dva radnika HŽ Carga, a u priopćenju HŽ-a stoji da je vlak star 34 godine, koji prometuje na relaciji Split Predgrađe-Ogulin, prevozio pet vagona cementa i 11 vagona šećera.

- Zbog značajnih oštećenja kolosijeka između kolodvora Ličko Lešće i Perušić željeznički promet je na toj dionici pruge u prekidu do daljnjega. HŽ Infrastruktura će se truditi osposobiti prugu za promet što je moguće prije, ali točan rok ponovne uspostave prometa u ovome trenutku nije moguće utvrditi, stoji u priopćenju Martine Elizabete Lovrić, voditeljice Odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture.

Željeznički promet tom dionicom je obustavljen, a putnici će se u međuvremenu autobusima prevoziti na relaciji Ogulin-Gospić i obrnuto.

>> Muškarac ostao bez noge nakon što je podletio pod vlak

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.