Republikanska kandidatura

Libertarijanac Rand Paul ulazi u utrku za predsjednika SAD-a

Foto: screenshot/paul.senate.gov
Libertarijanac Rand Paul ulazi u utrku za predsjednika SAD-a
08.04.2015.
u 09:24
Jedini protiv američkog intervencionizma i za promjenu vanjske politike Washingtona
Pogledaj originalni članak

Senator Rand Paul, sin poznatog američkog političara Rona Paula, jučer je objavio kako će se kandidirati za republikanskog kandidata za predstojeće predsjedničke izbore  koji se održavaju 2016. Predstavnik je libertarijanske struje koja zagovara što manji utjecaj države na slobodno tržište i ekonomiju, no ujedno se - možda ne toliko žestinom kao njegov otac - zalaže za drugačiju vanjsku politiku SAD-a, piše Advance.hr.

Pamti ga se kao jedinog političara koji se prije tri godine usudio javno pitati o navodnom transferu oružja iz Libije preko Turske za islamističke ekstremiste u Siriji. Bilo je u to vrijeme saslušanja tadašnje državne tajnice Hillary Clinton nakon napada u Bengaziju.

>> Moderni Ciceron: Senator govorio 13 sati da bi spriječio glasovanje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

RA
rafaell
11:18 08.04.2015.

rekao bih bitno drugačiji od oca Rona,čak se i mediji dr. ponašaju,nije on potpuno protiv intervencionizma, na ISIL bi napao,ipak čini se ni 20 % od oca ,za razliku od Jebba,koji barem djeluje da nema ni 1%zla od oca i 99puta pametniji od brata,tako da je sve moguće,iako Clintonica liči na najzlokobniji izbor(time i najizgledniji)no svi su sa izgledima

Avatar Neron
Neron
09:48 08.04.2015.

Od zla nagore... U SAD-u gotovo da i ne postoji utjecaj države na gospodarstvo - novac i zarada je iznad Ustava! Takav sustav se naziva liberalni kapitalizam i ne vodi brigu o socijalnim pitanjima, jer ona nisu profitabilna. Svijetu je potreban kapitalizam po uzoru na njemački ili nordijski kapitalizam - privatno vlasništvo i privatna inicijativa je neosporiva, ali dužnost je bogatih i onih koji zarađuju biti brinuti se o onima koji to ne mogu.

MX
Mister X
12:30 08.04.2015.

Pamti ga se kao jedinog političara koji se prije tri godine usudio javno pitati o navodnom transferu oružja iz Libije preko Turske.. Toliko za one koji ne vjeruju u slobodu i demokraciju u Americi ... Zamislite to on se je usudio u Americi da javno pita ? Pa to je strašno on misli da je stvarno tamo sloboda da pitanja ! Nije mu jasno da nitko ne pisne u cijelome svjetu kad poglavica Husein nešto naredi i dan danas ...