Gruntovčanijada v Sigecu

Legendarni kajkavci Dudek, Regica i Tuna ponovno zajedno

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
dudeki
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
igre
06.10.2014.
u 10:15
Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena 40. obljetnici snimanja popularne serije
Pogledaj originalni članak

Martin Sagner Dudek, Smiljka Bencet Regica i Nikola Novosel Tuna Pišpek vratili su se u svoj Gruntovec. Zvijezde kultne serije Gruntovčani u subotu nisu skrivali zadovoljstvo što nakon dugo vremena vide jedni druge, i to upravo u Sigecu, malom mjestu kraj Koprivnice u kojem je snimljena većina scena iz nje.

Proslavili selo

Serija je obilježila njihov život i karijeru, ali je proslavila i samo selo. Tome u čast udruga Sigečko srce već 14 godina organizira manifestaciju Gruntovčanijada v Sigecu, a ove godine bila je posvećena 40. obljetnici početka snimanja popularne serije.

- Vrijeme je preletjelo, ali sretan sam što se ljudi na ovako lijep način prisjećaju serije koja je proslavila i nas i kajkavštinu. Održavanje sjećanja na Gruntovčane vrijedno je i njegovanje kulture - istaknuo je Sagner, umirovljeni glumac koji dane uglavnom provodi uz knjigu i violinu.

Smiljka Bencet kaže da joj je u početku smetalo što je svi zovu Regica, ali poslije joj je to bilo drago i simpatično.

- Trebalo mi je vremena da prihvatim, ali danas sam jako ponosna što sam bila dio Gruntovčana - kazala je.

Nezaboravni likovi

Zajedno s Novoselom, koji češće dolazi u Sigetec, njih dvoje uživali su i u predstavi na pozornici društvenog doma.Nezaboravne likove iz kultne serije na originalnom sigečkom dijalektu u prepunom domu oživjeli su amateri iz KUD-a Gruntovec. Sastavni dio manifestacije i ove godine bile su gruntovečke sportske igre žena.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.