UHIĆENE DOMIŠLJATE KRADLJIVICE

Lažne maserke im ulazile u stanove pa odnijele 400.000 kuna

Foto: Pixabay/Ilustracija
Lažne maserke im ulazile u stanove pa odnijele 400.000 kuna
02.09.2021.
u 12:24
U policiji kažu da su iskoristile povjerenje oštećenika, kao i njihovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje za te sofisticirane krađe
Pogledaj originalni članak

Dvije žene u dobi od 23 i 38 godina sumnjiče se za više teških krađa, u kojima je šteta oko 400.000 kuna. Kako je priopćila riječka policija, njih se dvije sumnjiče da su od početka godine uglavnom na području Rijeke, ali i Opatije, oštetile više građana kojima su ponudile usluge masiranja. Sumnja se da su se lažno predstavljale kao zdravstvene djelatnice-maserke, a uz besplatnu masažu, naivnim građanima nudile su i mjerenje tlaka te još neke slične usluge. To im je bio izgovor za ulazak u njihove stanove kako bi ih potom pokrale.

U policiji kažu da su iskoristile povjerenje oštećenika, kao i njihovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje za te sofisticirane krađe. Jer dok bi ih jedna masirala ili im mjerila tlak, druga je za to vrijeme iskoristila njihovu nepažnju te im otuđila  novac, nakit i druge vrijedne predmete.

Obje su kazneno prijavljene, a 23-godišnjakinju čeka i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci. U policiji opetovano upozoravaju građane, osobito one starije životne dobi, da budu maksimalno oprezni te da nepoznate osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
liliZG
14:25 02.09.2021.

400.000 podjeljeno sa koliko staraca? da vidimo otprilike na čemu spavaju naši starci iz opatije i rijeke.

MO
modovisisajteMaraschino
13:15 02.09.2021.

jesu li barem "masirale"