Medijski transferi

Latin odlazi s HTV-a i postaje direktor balkanske Al Jazeere

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Latin odlazi s HTV-a i postaje direktor balkanske Al Jazeere
15.10.2010.
u 18:25
Latinu to ne znači nužno preseljenje u Sarajevo jer će Al Jazeera podjednaku važnost davati Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.
Pogledaj originalni članak

Denis Latin, urednik i voditelj emisije Latinica te novinar HTV-a, bit će prvi direktor televizije Al Jazeera Balkans, doznajemo iz izvora bliskih toj medijskoj kući.

Latin nije želio komentirati tu vijest. Iako se u medijima nagađalo o raznim imenima kao mogućim čelnicima te kuće za koju vlada prava pomama među novinarima iz regije, pa tako i Hrvatske, nakon razgovora u Zagrebu i Sarajevu, odlučeno je da će na čelno mjesto zasjesti Latin. Latinu to ne znači nužno preseljenje u Sarajevo jer će Al Jazeera podjednaku važnost davati Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

Dugogodišnji novinar HTV-a i jedno od zaštitnih lica te kuće neće imati formalnih problema s odlaskom iz matične kuće, koju je jednom nakratko napustio prelaskom na Mrežu.

Bivši glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, kako bi osigurao da HTV-ove zvijezde ne odu konkurenciji, desetorici je ponudio ekskluzivne ugovore, među njima i Latinu.

Taj mu je ugovor jamčio plaću od 30-ak tisuća kuna. No Galićev nasljednik Vanja Sutlić Latinu je zbog izjava u javnosti ukinuo ekskluzivni ugovor i plaću smanjio na 10 tisuća kuna.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 180

OB
-obrisani-
12:03 16.10.2010.

To se prevodi u 30,000 eura mjesecno,minimum. Buduci ce moci prijavit boravak u minimum tri republike,poreza ce platit nula. E, nije prvi put da islamski svijet hoce u EU preko Balkana. Revenge of the nerds.

VI
vidimškoj
20:18 17.10.2010.

Vinkec +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ opet si naletija na svoju biografiju ili životopis.

ML
mladazemlja
10:10 16.10.2010.

Sotoninom glasniku nije dovoljno tridesetak tisuća kn koje dobiva na HTV već mu sad za njega i njegovu majku pošto živi samo s njom bez ikakve obitelji trebaju još veći novci.