Pozadina zločina

Kupio ju je za 20 tisuća kuna u BiH. Ljubomora i dugovi bili su okidač

Foto: Facebook
Ala Žirovčić
Foto: Facebook
Srećko Žirovčić
Foto: Vedran Balen
ubojstvo
Foto: Vedran Balen
ubojstvo
23.05.2014.
u 19:58
Ala je pobjegla u Italiju odakle se vratila trudna. Njezina sina Srećko Žirovčić prigrlio je kao svoga. No oduvijek je, kažu ljudi, bio nasilan
Pogledaj originalni članak

Ala (34) prije desetak je godina iz Moldavije došla u BiH, točnije u Bosansku Gradišku. Što je proživljavala u domovini i na putu u BiH, nikada nije govorila. U Bosansku Gradišku jednoga je dana došao i Srećko Žirovčić (44). Došao je upravo po Alu i doslovno je kupio za 5000 konvertibilnih maraka (oko 20.000 kuna). Izvadio joj je i platio i papire te su se smjestili u Novu Gradišku. No Ala ga je, po pričama mještana, ostavila i pobjegla u Italiju. Odatle se ubrzo vratila – trudna. Srećko je prihvatio njezina dječačića i volio ga kao sina, čak mu je i ime dao po svom ocu. On ga je, navodno, i branio kad bi ga ona tukla.

Drugi mjesec trudnoće

Tragičan završetak te nesretne veze šokirao je Novu Gradišku. U nezapamćenom zločinu otkrivenom u četvrtak život je, uz njih dvoje, izgubio i njezin jednoipolgodišnji sinčić. Njihova beživotna tijela u kući su ležala nekoliko tjedana, a navodno se sumnja da je Srećko najprije ubio članove svoje obitelji, a zatim i sebe. Obdukcijskim nalazima potvrđeno je da je u sva tri slučaja riječ o nasilnoj smrti, a ozljede su opisane kao ubodno-rezne i najvjerojatnije nanesene oštrim predmetom.

– Vjerojatno se radi o nožu koji je i pronađen na mjestu događaja. Po svemu onome što je utvrđeno na licu mjesta, isključena je mogućnost da je u kući boravila četvrta osoba – kazala je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Prijatelji i susjedi govore da je Srećko bio veseljak. Kad je on imao novaca, imali su svi, kažu.

Foto: Vedran Balen

Foto: Vedran Balen

– Srećko je bio dobra duša, ali malo čudan, a u posljednje vrijeme i nagao. Dovoljna je bila sitnica da eksplodira. Imao je kockarskih dugova, osobno znam da je 44.000 kuna od prodane kuće u kladionici uložio na tri para – kaže Zoran Šimičić, Srećkov prijatelj i nekadašnji suborac iz 121. novogradiške brigade.

U vrijeme tragičnog događaja, Ala je bila u drugom mjesecu trudnoće, no otac navodno ni ovaj put nije bio Srećko. Sumnja se da je upravo ljubomora u kombinaciji s dugovima i sklonošću alkoholu bila okidač stravičnog zločina. Živjeli su zajedno u kući njegove majke, s kojom nije bio u najboljim odnosima, a priča se da ju je jednom i istukao. Na kući su imali odvojene ulaze tako da majka nije mogla vidjeti tijela, a kako su govorili da će ići u Moldaviju, nije joj bilo ni čudno što ih ne sreće. Ipak, kada je iz kuće počeo dopirati smrad, nazvala je svog unuka, Srećkova sina iz prvog braka, koji je provalio kroz zaključana vrata. Prizor je bio strašan. Supruzi Ali, navodno, bio je rasporen trbuh, a dijete u krevetiću bio je masakrirano. Srećko je u gaćama ležao pokraj kreveta u lokvi krvi.

– On je labilna i za mene potpuno nebitna osoba. Uopće me ne bi čudilo da je napravio to o čemu se priča jer je kao maloljetan sam sebe ubo u trbuh. On je takav. Žao mi je jedino žene i djeteta – kaže Sandra Ivanović iz Nove Gradiške, koja sa Žirovčićem ima sada već odraslu kćer, no nikada se nisu formalno vjenčali.

Izgubio interes za kćer

Dodaje kako Žirovčić nikada nije plaćao alimentaciju za njihovu kćer koju je u prvo vrijeme posjećivao, ali poslije je za nju izgubio svaki interes, tako da ga ona i ne doživljava kao svog oca.

– Da je bio dobar, ostala bih s njim – odgovorila je Sandra na pitanje je li Žirovčić u vrijeme dok su bili zajedno bio agresivan. Srećkova prva supruga, s kojom je imao dvoje djece i koja ga je navodno i ostavila zbog kockarskih dugova, nije željela komentirati slučaj. Iz policije su joj, naime, sugerirali da za trajanja istrage ne daje izjave.

– Sin mi je u teškoj psihičkoj situaciji nakon onog šokantnog prizora koji je vidio i zaista ne želimo ništa govoriti o tome – kazala je ona.

>> U kući pronađena mrtva obitelj: Zbog duga ubio sinčića, trudnu suprugu i sebe?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

Avatar comandante
comandante
08:08 24.05.2014.

divna osoba??? tri braka, čopor dijece o kojioj nevodi računa, kupuje žene na sajmovima kao ovce i nasilnik!!! Divan je valjda zato jer je častio sve po selu u rijetlim trenutcima kada se dokopao love, možda bi bilo pametnije da je lovu prosljedio djeci, neodgovorna bitanga!!!

CI
ciba12345
21:09 23.05.2014.

Divna osoba? Šta je divno u životu ovog kretena?

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
20:38 23.05.2014.

Strava