kritizirao vladu

Kunst: Opačić je bila narikača nad pravima radnika, a sada postaje grobar radnih mjesta

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Kunst: Opačić je bila narikača nad pravima radnika, a sada postaje grobar radnih mjesta
29.04.2014.
u 16:56
Kunst smatra kako sada nije pravi trenutak za model outsourcinga jer će na taj način dobar dio radnika ostati bez posla
Pogledaj originalni članak

HDZ-ovci Boris Kunst i Željko Reiner na konferenciji za novinare pod nazivom "Bešćutnošću protiv radnika" kritizirali su poteze vlade premijera Zorana Milanovića u posljednje dvije i pol godine. Reiner je istaknuo da je danas u Hrvatskoj SDP-ova vlada daleko od koncepta pravde i socijalne države.

– Takva stranka trebala bi promicati radnička prava, a sadašnja vlada ih je ponizila i besprimjernom bešćutnošću, bahatošću uskratila prava svim radnicima. Prekinula je socijalni dijalog, smanjila je plaće nastavnicima, profesorima, medicinskim sestrama, liječnicima, jedan cijeli niz duboko antisocijalnih poteza koji pokazuju krajnje nepoštivanje rada i radnika – kazao je Reiner.

Kunst je dodao da je Kukuriku vlada od tržišta rada napravila zgarište. Zgarište na kojem danas ima sreće raditi svega 36,8 posto zaposlenih. U bezdan siromaštva gurnuli su novih 10% građana, upozorio je Kunst.

– Ostat će zapamćeni kao jedinstvena vlada u Europi. I mislim da će ući po tome u povijest. To je jedina vlada u Hrvatskoj koja nije uspjela iskoristiti ulazak u EU. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u kojima je još recesija. U ovih nepunih godinu dana koliko smo u EU, u proračun smo uplatili 3 milijarde kuna, a da nismo iz fondova uspjeli povući ni eura. To je živ primjer kako siromašan narod može financirati bogate države – istaknuo je Kunst te se potom obrušio na ministricu socijalne politike Milanku Opačić za koju je kazao da postaje grobar radnih mjesta.

– Sadašnja ministrica Opačić je bila narikača nad radnim i socijalnim pravima radnika i građana.Nije bilo sjednice da nije prolijevala suze nad njihovom sudbinom. Eto, došla je na vlast, postala ministrica i danas postaje grobar radnih mjesta i to koga: zaposlenih koji danas u Hrvatskoj primaju najmanje plaće – dodao je Kunst koji smatra kako sada nije pravi trenutak za model outsourcinga jer će na taj način dobar dio radnika ostati bez posla. Ne smatra niti da je potrebno mijenjati Zakon o radu jer Vlada nije napravila analizu kojom bi pokazala da bi te promjene radnicima bile isplative.

– Nema potrebe. Ako to kaže 90 posto građana, ja bih im vjerovao, jer oni nisu kokoši – ustvrdio je Kunst.

>> SDP-u i HDZ-u kampanju kao da je radio isti čovjek

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

Avatar Carrera
Carrera
15:46 29.04.2014.

ta opačićka se u ništa ne raumije, a u sve se petlja. eto, ona je sastavljala plan gospodarskog oporavka hrvatsek i to nas je dovelo na rub bankrota. ako je ona najbolje što ova vlada ima ponuditi, onda se možemo početi moliti...

Avatar tajar
tajar
15:47 29.04.2014.

Ovoj Vladi kao da je bilo važnije spašavanje Perkovića i Mustača nego izvlačenje novca iz EU fondova!

Avatar bodavica
bodavica
16:29 29.04.2014.

"outsourcing" ako je ovo prva hvatska riječ onda nemamo što više razgovarati o ovome!!!!!!