prošao

Kujundžić: Ni spletkama me nisu zaustavili na putu prema pobjedi

Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list'
Kujundžić: Ni spletkama me nisu zaustavili na putu prema pobjedi
28.03.2012.
u 21:30
Kujundžić je na izborima u PO Malešnica – Špansko – Vrapče pobijedio Udiljaka. Da nije uspio, ostao bi mu još jedan pokušaj
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj KB-a Dubrava i kandidat za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić u utorak navečer u zagrebačkom Stenjevcu uspio je izboriti izravni ulazak na izborni sabor HDZ-a. Izabran je za izaslanika Područnog odbora Malešnica – Špansko – Vrapče, a da mu to nije uspjelo, imao bi još samo mogućnost – pokušati putem izbora u HDZ-u Zagreba, koji daje 61 izaslanika. Kujundžić bi, za razliku od ostalih 5 predsjedničkih kandidata, kako nije dužnosnik u stranci ni saborski zastupnik, morao proći lokalne predizbore, inače se ne bi mogao kandidirati za čelno mjesto stranke. – Znali su to i pokušali me zaustaviti, pa da završi u skladu s porukom J. Kosor da "neki samo žele biti kandidati" – kaže Kujundžić. I objašnjava – Žarko Udiljak, koji je opet izabran za predsjednika Odbora, nekoliko dana prije izbora kandidirao se i za izaslanika premda je prethodno kazao kako neće, već će mu biti čast podržati Kujundžića.

– Očito je dobio takav nalog. Tražio sam od njega da bude korektan i da mi da adrese birača, da im se obratim, no nije, pa sam sam organizirao tribinu i pozvao birače. Nakon toga Udiljak je u slično vrijeme i sam pozvao birače na tribinu – objašnjava Kujundžić igru kojom ga se željelo omesti. No, nakon dramatične skupštine, Kujundžić je od 79, dobio 44 glasa, a Udiljak 35. Kujundžić kaže da je, prije izbora, kao šef gradskog HDZ-a nastupio i Gordan Jandroković te održao izuzetno karakterno i moralno uvodno slovo. Neka ovo budu pošteni izbori, neka se ne vara i glasajte po savjesti, poručio je Jandroković biračima. – To nije bilo nebitno jer osvjedočio sam se da, na žalost, među članstvom još uvijek vlada strah – kaže Kujundžić. Dodaje da je uvodno govorio i Ivo Stier, očito kao izaslanik J. Kosor i V. Šeksa, te se zauzeo za izbor Ž. Udiljaka. No, ta preporuka nije prihvaćena.

– Sudjelovat ću i na izbornoj skupštini za Zagreb jer od sada prestajem misliti na sebe, sve svoje snage ulažem u oporavak cijele stranke, a važno je tko će postati prvi hadezeovac Zagreba – kaže Kujundžić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

VT
vozac-traktora
21:45 28.03.2012.

Koja je ovaj Strier politička kurba za ne povjerovati!

Avatar madcap
madcap
21:57 28.03.2012.

Ovaj hodočasnik nema šanse jer bi to značilo da HDZ preuzima klerikalna desnica. Jadre ili eventualno Dado jedini dolaze u obzir.

VT
vozac-traktora
21:42 28.03.2012.

Ajmoooooo!