Bruxelles

Kuhinja Europskog parlamenta kuha za prvu liniju fronte protiv koronavirusa

Foto: Europski parlament
Kuhinja Europskog parlamenta kuha za prvu liniju fronte protiv koronavirusa
15.04.2020.
u 13:33
Kuhinja sada priprema jela za beskućnike, siromašne te za belgijske zdravstvene i druge djelatnike koji rade na liječenju oboljelih od COVIDa-19 i suzbijanju širenja koronavirusa
Pogledaj originalni članak

Kuhinja Europskog parlamenta u Bruxellesu ponovno je otvorena, unatoč tome što je Europski parlament zatvoren i što svi rade na daljinu zbog koronavirusa.

No, umjesto za zastupnike, njihove asistente i birokraciju EP-a, kuhinja sada priprema jela za beskućnike, siromašne te za belgijske zdravstvene i druge djelatnike koji rade na liječenju oboljelih od COVIDa-19 i suzbijanju širenja koronavirusa. Priprema se više od tisuću porcija dnevno, koje se podijele po Bruxellesu, a za distribuciju su zaduženi Crveni Križ i još četiri organizacije.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli, koji je danas obišao kuhinju u kojoj se pripremaju ta jela, također je dao nalog da se dio voznog parka Europskog parlamenta iskoristi za prijevoz obroka, ali i liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika i drugih koji pomažu u borbi protiv epidemije. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.