vraća se na stari obračun

Kritike i prosvjed urodili plodom: U Vinkovcima nema poskupljenja vode

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Vinkovci: Gradonačelnik Ivan Bosančić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Vinkovci: Gradonačelnik Ivan Bosančić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Vinkovci: Gradonačelnik Ivan Bosančić
27.03.2023.
u 20:31
Sama najava povećanja cijene vode u Vinkovcima je izazvala broje reakcije. Organiziran je i mirni prosvjed građana na kojem je rečeno kako je VVK cijenu vode podigao za 30 posto
Pogledaj originalni članak

Kako je prije nekoliko dana i najavljeno, danas je Skupština Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije cijenu vode za toga distributera vode vratila na razinu prije poskupljenja od 1. veljače ove godine. - Cijena vode ostaje nepromijenjena, vraća se na stari obračun. Svi koji su platili račune za veljaču, višak uplaćenog obračunat će im se kao pretplata na računu za ožujak i nitko po tom pitanju neće biti oštećen – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je bio inicijator sazivanja sjednice Skupštine VVK.

Inače, sama najava povećanja cijene vode u Vinkovcima je izazvala broje reakcije. Organiziran je i mirni prosvjed građana na kojem je rečeno kako je VVK cijenu vode podigao za 30 posto. Zabilježeni su i dopisi Gradu Vinkovcima kao i ministru Davoru Filipoviću i premijeru Andreju Plenkoviću kojima je postavljeno pitanje “jesu li i Vinkovci dio Republike Hrvatske” te zatražili da se zauzmu i za Vinkovčane kako su to napravili i za Zagrepčane kada se najavljivalo podizanje cijene vode u Zagrebu.

inflacija u turizmu

Mnogi ovog ljeta zbog visokih cijena neće na Jadran: Ljeto ću provesti na osječkoj Kopiki

Ivan H. Iz Osijeka objasnio je da su prošle godine za svoju četveročlanu obitelj za smještaj u apartmanu na Viru izdvojili 65 eura po noćenju, a ove godine cijena istog smještaja iznosi 105 eura. "Tako smo za deset dana ljetovanja potrošili 650 eura samo za troškove smještaja. Dodavši tome iznos goriva, cestarine i hrane, koja je tijekom ljetnih mjeseci na Jadranu i nešto skuplja, za ljetovanje bi nam trebalo minimalno 500 eura više nego prošle godine", pojasnio je.

Oglasili su se tada i iz VVK odakle su rekli da ne stoji da je došlo do povećanja cijene vode za 30 posto nego su pojasnili da su građani prije poskupljenja metar kubični metar vode plaćali 0,56 eura, a nakon toga 0,73 eura te da poskupljenje u prosjeku iznosi ukupno oko 5,5 eura po korisniku.

VIDEO Vlada objavila nove cijene goriva: Sva goriva očekuje manje pojeftinjenje

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.