MORH:

'Krila Oluje' nastupaju na "AirPower 2019" u Austriji

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
'Krila Oluje' nastupaju na "AirPower 2019" u Austriji
04.09.2019.
u 14:55
'AirPower' je vrlo posjećen miting, u prosjeku u dva dana manifestaciju pogleda više od 300 000 gledatelja
Pogledaj originalni članak

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" otputovala je u srijedu u Austriju, gdje će u zrakoplovnoj bazi Zeltweg u pokrajini Štajerskoj 6. i 7. rujna nastupiti na međunarodnom zrakoplovnom mitingu "AirPower 2019".

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je riječ o petom gostovanju "Krila Oluje" u Austriji, a uz nastupe na "AirPower-u" 2009., 2011. i 2016. predstavili su se i na "Scalaria air challenge/Wolfgang see" 2008. godine.

Uspješan nastup grupi je poželio zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša, a prije polijetanja iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić kazao je kako rado nastupaju na jednom od najprestižnijih europskih međunarodnih zrakoplovnih mitinga.

 "'AirPower' je vrlo posjećen miting, u prosjeku u dva dana manifestaciju pogleda više od 300 000 gledatelja. Nastupati pred tolikim brojem predstavlja privilegiju, ali i čast jer predstavljamo Hrvatsku vojsku i Republiku Hrvatsku. Imat ćemo dva nastupa i vjerujem kako će publika uživati, a zbog blizine Austrije siguran sam kako će nas pratiti i veliki broj hrvatskih posjetitelja“, kazao je Belančić. 

Uz pilote grupe, u Austriju je helikopterom krenulo i deset zrakoplovnih tehničara, koji će se brinuti za ispravnost i tehničke preglede aviona Pilatus PC-9M na kojima lete "Krila Oluje". 

Ta je akrobatska grupa do sada imala 197 nastupa, od kojih 144 u Hrvatskoj i 53 u inozemstvu, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država: Rumunjskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Turskoj, Poljskoj, Danskoj, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj, zaključuju u MORH-u.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CR
CroZrakomlatNo1
18:35 04.09.2019.

Nastupaju i u cast i slavu ubijenih hrvata u miru odma nakon drugog rata od ruke komunjara i njihovih antifa prijatelja i izdajnika samog naseg dragog Boga i RKCa!