GRANIČNA KONTROLA

Krijumčario cigarete u posebno izrađenom skrovištu automobila

Foto: MUP
Foto: MUP
05.07.2018.
u 11:01
Detaljnom pretragom vozila pronađeno je 1000 kutija cigareta s natpisom "Ashima"
Pogledaj originalni članak

U utorak, 03. srpnja, oko 17 sati, na MCGP Klek, ulaznoj graničnoj kontroli, u osobnom vozilu nacionalne oznake Republike Srbije, pristupio je 53-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u inozemstvu.

Pregledom vozila posumnjalo se na krijumčarenje cigareta te je zatražen nalog za pretragu. Detaljnom pretragom vozila u posebno izrađenom skrovištu, između stražnjeg i prednjeg sjedala pronađeno je 1000 kutija cigareta s natpisom „Ashima“.

Cigarete su uz potvrdu oduzete, a 53-godišnjak je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora, uz kaznenu prijavu, sinoć u večernjim satima, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DR
Drmiha
11:18 05.07.2018.

Ajmo sad malo se igrati istrazitelja. Hrvatski drzavljanin zivi u inozemstvu a na njegovom autu su tablice srbski oznaka. Ajmo da vidimo sada dali netko moze odgonetnuti Sta je doticni po nacionalnosti i koja bi to mogla biti drzava u kojoj zivi? Znam da ovu misteriju nije lako odgonetnuti ali se nadam bar da ce netko biti na pravom tragu