Potpredsjednik HSS-a

Krešo Beljak napao Most da ucjenjuje HDZ: Veći partner mora voditi glavnu riječ

Foto: Jabuka TV
Krešo Beljak napao Most da ucjenjuje HDZ: Veći partner mora voditi glavnu riječ
09.02.2016.
u 21:45
- Tuđman je bio i antifašit i partizan i temelje ne treba relativizirati, a fašizam treba osuditi – rekao je Beljak
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak gostovao je u emisiji Veto na Jabuci TV u kojoj je najavio da će se kandidirati za predsjednika HSS-a protiv aktualnog Branka Hrga.

- HSS Zagrebačke županije na prijedlog župana Stjepana Kožića me je predložila za kandidata predsjednika i to jednoglasno. Riječ je o najbrojnijoj organizaciji i odluka je konačna i uz podršku još nekoliko lokalnih organizacija diljem Hrvatske idem po pobjedu – rekao je Beljak u emisiji Veto. Kaže da se za to odlučio na temelju svakodnevnih poziva stranačkih kolega, ali i zbog želje da ponovno rehabilitira HSS koji je danas stranka od 1,5 posto.

- Želim da članovi budu ponosni što su članovi HSS-a, a ne da to skrivaju- kazao je Beljak dodavši da je svjestan percepcije da je HSS danas privjesak HDZ-a i zato je prihvatio kandidaturu jer želi da HSS bude jaka stranka. Potpredsjednik HSS-a smatra da aktualni predsjednik stranke Branko Hrg nema više potporu većine u stranci, a zadnji dokaz je bio slučaj Stipe Gabrića Jambe.

- Odluka da se Gabrića Jambe vrati u stranku znaći da Hrg više nema većinu u tijelima stranke. Ovakva njegova odluka gdje se pokušalo sankcionirati izjave prema drugoj stranci kao Most samo je štetila stranci, a on se pokušao dodvoriti drugima – rekao je Beljak.

U slučaju svoje pobjede i preuzimanja HSS-a Beljak je najavio da ostaje u Domoljubnoj koaliciji, te da će se držati potpisanog koalicijskog ugovora s HDZ-om. Rekao je da ''HSS nije niti lijevo niti desno, nego je heterogena stranka''.

- Ona je stranka koju Hrvatska treba. HSS u ovom trenutku ima potpisan sporazum s HDZ-om, i mi ćemo to poštovati. Sjest će se naravno i vidjeti je li taj sporazum potpuno definiran, ali u ovom trenutku je odnos HDZ-a prema HSS-u izuzetno korektan jer mi dodatne zastupnike dobivamo samo zahvaljujući dobroj volji HDZ-a i Tomislava Karamarka – rekao je Beljak koji u vrhu stranke vidi dalje mjesto i za Branka Hrga..

Tijekom emisije snažno je kritizirao i Most, a vladajuću većinu je nazvao iznimno labilnom. Rekao je da ''situacija u kojoj manji partner ucjenjuje većeg nije dobra''.

- Veći partner mora voditi glavnu riječ, a to je HDZ svidjelo se to nekome ili ne. Manji partner ne može dolaziti s pričom mi ćemo ucjenjivati, mi ćemo ovo, jer to će onda puknuti. Nastavi li se Most ovako ponašati ovo neće biti dobro – rekao je Beljak. Osudio je i pojavljivanje predsjednika HSP AS-a i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša na prosvjedu gdje se uzvikivali ustaški pozdravi. Kazao je da je ''izvikivanje ustaških pozdrava u 2016. deplasirano''.

- To nije iskazivanje domoljublja. To šteti, pa i HOS čiji sam ja član 1991. godine bio je Tuđman ukinuo zbog tog pozdrava jer je rekao da nam to šteti. HSS o tome neće u budućnosti šutiti kao što šuti sada. Antifašizam je nešto što je nas spasilo da na Beiburgu ne bude 4,5 milijuna ljudi. Da se nisu pojavili partizani, o pobjednicima ne bi odlučivao hrvatski narod. Tuđman je bio i antifašit i partizan i temelje ne treba relativizirati, a fašizam treba osuditi – rekao je Beljak u emisiji Veto. 

 

 

 

>> Komadina: Zbog Milanovićevih opstrukcija sam obolio i otišao s mjesta ministra 

>> Antifašizam jest temelj Ustava, a registar izdajnika je neprihatljiv. Oni će to to morati objasniti javnosti

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

DU
Deleted user
00:08 10.02.2016.

Kad vidi tko ih sve ovdje hvali HSS mi se još više gadi.

ST
stefj
22:14 09.02.2016.

Karamarko je napravio veliku grešku, prvo što nije ozbiljno shvatio Alexa Browna i 100 milijardi koje je SDP uložio da ostane na vlasti, a drugo je što je išao s Mostom u diobu vlasti. Ovo kako sada izgleda je čista blokada države... Čini se da je Most stvarno podržan od tajkuna samo zato da bi spriječio bilo kakve reforme, nešto kao Siriza u prvom sazivu u Grčkoj... Sve ćemo brzo vidjeti, no vidi se da ova vlada ne funkcionira na dogovoru, već na ucjenama i ultimatumima. Teško da će fotelje u ovakvoj situaciji spriječiti nove izbore, jednom će sve pući...

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:09 09.02.2016.

taj stav mostovaca kao nekakvih savršenih supervizora "i jednih i drugih", njihovo propisivanje što će se raditi, njihovi stalni ultimatumi --- već pomalo idu na živac... treba ih spustiti na zemlju i reći im, ili začepite ili se tornjajte.. izbori!!!