OLUJNO JUGO I OBILNA KIŠA

Nevrijeme se nastavlja: Vakula najavio nove nevolje

Foto: Hrvoje Jelavic/Dusko Jaramaz/Marko Lukunic/PIXSELL
Nevrijeme se nastavlja: Vakula najavio nove nevolje
13.11.2019.
u 16:56
Od petka ponovno za većinu kreće nepovoljno vrijeme
Pogledaj originalni članak

Nevrijeme je protekla dva dana uzrokvalo mnogo štete diljem Hrvatske, a prema prognozama već od petka prijete nove nevolje. No prije toga, u četvrtak, očekuje se kratkotrajno smirivanje.

Od petka će tako ponovno jačati jugo, a očekuje se i češća kiša koja će za vikend i početkom novog tjedna postati i obilnija. Stoga će se dodatno povećati ionako već u mnogim krajevima iznadprosječno velike količine, ne samo za dosadašnji dio studenoga, nego ponegdje i veće od prosječnih za cijeli mjesec pa je dobro biti na oprezu zbog vjerojatno daljnjeg povećanja vodostaja, javlja HRT.

VIDEO Na dubrovačkom području u srijedu uočena pijavica

Sutra će na cijelom Jadranu jugo početi jačati uglavnom u drugom dijelu dana, ali znatno slabije nego što je to bilo posljednja dva dana. More će biti malo do umjereno valovito. Posebno hladno biti će u središnjoj Hrvatskoj, osobito na sjeverozapadu. Najviša temperatura koja se očekuje u ovom području iznosit će od 8 do 10 °C.

- Od petka ponovno za većinu nepovoljno vrijeme. Povremeno kiša, pa i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i izraženiji, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja tjedna i početkom sljedećega i na južnom dijelu. Jugo jako i olujno. Stoga će, na žalost, i dalje biti svakodnevnih upozorenja, ali vjerojatno ipak ne toliko jaka kao ona koja su objavljena u utorak i srijedu - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prajdali100
17:08 13.11.2019.

Bar nema prašine.