DVIJE UHIĆENE, ZA TREĆOM SE TRAGA

Krale novčanike s novcem i dokumentima pa na bankomatima podigle 5.400 kuna

Foto: PU ZAGREBACKA
Krale novčanike s novcem i dokumentima pa na bankomatima podigle 5.400 kuna
15.03.2021.
u 13:34
Za ženom koja im je pomagala se traga, a njih su dvije kazneno prijavljene
Pogledaj originalni članak

Dvije žene, državljanka BiH (25) i hrvatska državljanka (46), sumnjiče se za više krađa, računalne prevare i pokušaje računalne prevare, koje su počinile zajedno s jednom još uvijek nepoznatom ženom.

Kako je priopćila zagrebačka policija, njih se dvije sumnjiče da su 2. ožujka u 11.15 na autobusnoj stanici u Ulici Ante Starčevića u Zaprešiću, prišle jednoj ženi te su joj iz torbice otuđile novčanik s novcem, dokumentima i bankovnom karticom. Otprilike sat vremena nakon krađe uputile su se do bankomata u Ilici te su otuđenom karticom neovlašteno podigle novac.

Nekoliko minuta nakon počinjene krađe u Ulici Ante Starčevića, krađu su ponovile na relaciji između Ulice Mihovila Krušlina i Trga mladosti, gdje su prišle drugoj ženi te joj iz torbice otuđile novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.  Potom su također na  obližnjem bankomatu u Ulici Ante Starčevića u Zaprešiću pomoću otuđenih bankovnih kartica s računa oštećene pokušale  podignuti neutvrđeni novčani iznos, no u tome nisu uspjele.

Nadalje, sumnjiče se i da su istog dana u 14.14 u Zaprešiću, na Trgu mladosti  jednoj ženi iz ruksaka otuđile novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama. Desetak minuta kasnije, na obližnjem bankomatu na Trgu dr. Franje Tuđmana s bankovnog računa oštećene su podigle novac. Potom su se  uputile do drugog bankomata u Ulici Ksavera Šandora Đalskoga, gdje su drugom bankovnom karticom oštećene također pokušale podignuti novac, no u tome nisu uspjele.

Sumnjiči ih se i da su četiri dana kasnije 6. ožujka oko 10.30 zajedno su došle do tržnice u Tržnoj ulici u Zaprešiću,  gdje su jednoj ženi  ukrale novčanik s novcem, bankovnom karticom i dokumentima. I ovaj put su zajedno  došle do bankomata u Ulici Ksavera Šandora Đalskoga te otuđenom karticom s računa oštećene pokušale podignuti neutvrđeni novčani iznos, no ni taj put nisu uspjele.

Ukupno su se domogle oko 5.400 kuna. Za ženom koja im je pomagala se traga, a njih su dvije kazneno prijavljene. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar turskicobane
turskicobane
13:49 15.03.2021.

tuć u zatvoru da se pišaju i seru zajedno. Da vrate sve. Odleže u zatvoru i doživotna zabrana ulaska u HR.

LA
lajh1985
13:44 15.03.2021.

samo ne razumijem kak su uspjele dignut novac sa kartica...sto su zene imale zapisane pinove pa im je uspjelo

TR
tratincica68
20:24 16.03.2021.

Odmah ih zaposlit kod nas