GV Dubrovnika

Kraj je ožujka, kultura još bez novca

Foto: Grgo Jelavić/24 sata
Kraj je ožujka, kultura još bez novca
23.03.2010.
u 19:10
Udruge i pojedinci koji su planirali kulturne događaje naći će se u teškoj situaciji jer ne znaju imaju li potporu Grada za projekte.
Pogledaj originalni članak

Gradsko vijeće Dubrovnika ni na svojoj sjednici najavljenoj za petak neće donijeti program Javnih potreba u kulturi za ovu godinu.

Tako će se svi oni pojedinci i udruge koji su planirali ove godine organizirati neki od kulturnih događaja naći u teškoj situaciji jer ni krajem ožujka neće moći znati mogu li računati na potporu Grada za svoje projekte.

– Mi smo dali svoja mišljenja za javne potrebe u kulturi, a već smo krenuli i u izradu obrasca za prijavljivanje projekata u sljedećoj godini kako se ne bi više događalo da su programi napisani na svakakve načine – rekao nam je Srđan Kera, predsjednik Kulturnog vijeća za glazbeno-scensku umjetnost.

Pet kulturnih vijeća je, prema zakonu, trebalo dati svoja mišljenja za ponuđene projekte i to proslijediti Gradskom vijeću.

Međutim, Gradsko vijeće ni na ovoj sjednici neće donijeti ovaj program, a neslužbeno doznajemo kako ova točka, sa 20-ak drugih, nije uvrštena na dnevni red kako se sjednica Gradskog vijeća ne bi pretjerano vremenski rastegnula. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.