drske krađe

Krađe na ulicama Zadra: Ženama kidaju zlatne lančiće s vrata

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Krađe na ulicama Zadra: Ženama kidaju zlatne lančiće s vrata
26.09.2012.
u 10:05
U zadnjih tjedan dana zabilježeno je sedam drskih krađa nakita na ulici, a od početka godine bilo ih je 15-ak i većina je počinitelja otkrivena
Pogledaj originalni članak

Posljednjih dana u Zadru su zaredali prepadi na ulici i nasilno trganje zlatnih lančića s vrata starijim ženskim osobama. Jučer oko 17 sati, u Brodarskoj ulici u Zadru, zabilježene su dvije nove drske krađe. Dvojica nepoznatih mladića prišla su 90-godišnjakinji te joj s vrata otuđila zlatni lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna, a u isto vrijeme i u istoj ulici jedna 77-godišnjakinja ostala je bez nekoliko tisuća kuna vrijednog zlatnog privjeska koji joj je ukrala nepoznata ženska osoba.

Protiv troje počinitelja državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog drske krađe, a kako nam je potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, u zadnjih tjedan dana zabilježeno je sedam drskih krađa nakita na ulici, a od početka godine bilo ih je 15-ak i većina je počinitelja otkrivena.

– Naši djelatnici uistinu čine sve da se ovaj negativan trend zaustavi, u posljednja tri dana otkrivena su trojica počinitelja, svi maloljetnici u dobi od 15 i 16 godina – rekao je Žodan.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar beg
beg
10:56 26.09.2012.

kakve krade to ti je drumsko razbojnistvo za kradu dobije prekrsajnu kaznu a za drumsko razbojnistvo dobice minimum 2 godine zatvora,nema nista bez Tite i njegovih zakona mogao je covjek mirno da spava u parku u zadru a da nema problema a vide sta se sad radi sramota

OB
-obrisani-
11:17 26.09.2012.

beg, imaš pravo, čak ne kaže ni "krađa", nego "otuđivanje", a sve je to tako jer su nam i vlasti uvijek rado "otuđivale", tako da se stanovništvo samo povelo za njihovim primjerom. a šta će drugo!

BB
brle brkić
11:24 26.09.2012.

drska vremena,drsko društvo,drski lopovi a biće još drskiji.