Pučka kuhinja Koprivnica

Kovačević: U paketu sam dobio pokvareno mlijeko, i to iz uvoza iz Srbije

Foto: Zvonimir Markač
Kovačević: U paketu sam dobio pokvareno mlijeko, i to iz uvoza iz Srbije
28.08.2014.
u 19:30
Koprivnički Crveni križ kupuje najjeftinije namirnice jer svaki obrok ima ‘budžet’ od samo 15 kuna
Pogledaj originalni članak

Davor Kovačević, korisnik koprivničke javne pučke kuhinje, požalio nam se prekjučer da je u vikend paketu prošlog petka u Crvenom križu dobio ukiseljeno mlijeko čudnog, intenzivnog mirisa.

Pokvario želudac

Tvrdi da je zbog pokvarenog mlijeka pokvario želudac i cijeli vikend imao probavne smetnje. Proizvođač trajnog mlijeka Moja kravica je AD Mlekara iz Subotice u Srbiji, a uvoznik je Mljekara Sinj. Rok trajanja jednolitrenog mlijeka u tetrapaku je 30. listopada 2014. godine. Kovačević kaže da je mlijeko držao u hladnjaku i da se nije kod njega moglo pokvariti.

- Sve dok mi susjeda nije došla na kavu nisam znao zbog čega mi je loše. Ona je odmah osjetila i vidjela da nešto ne valja s mlijekom. Bilo je kiselo i bljutavo. Više ga nisam ni ja pio i odmah sam se bolje osjećao - kazao nam je prekjučer u svom stanu 52-godišnji Kovačević.

Dodao je da mu je to prvo loše iskustvo s pokvarenim proizvodom iz koprivničke pučke kuhinje, čiji je korisnik oko godinu dana. Ipak, otkrio nam je da je čuo od drugih korisnika da se ponekad znala u paketima “zalomiti” pokvarena konzerva. O hrani koja se sprema u kuhinji nije loše govorio niti zna za nezadovoljstvo.

Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog Crvenog križa, izrazila je žaljenje zbog toga što se Kovačeviću dogodilo s mlijekom.

- On je bio na ručku u pučkoj kuhinji ovaj tjedan i nije nam ukazao na tu činjenicu. Rok trajanja proizvoda je ispravan, a mi jamčimo da mlijeko, baš kao i sve ostale prehrambene namirnice, držimo na adekvatnom mjestu. Ni jedan od stotinjak i više naših korisnika nije se žalio na bilo kakve probleme s mlijekom - kazala je ona, naglasivši da je sva hrana koju dobivaju njihovi korisnici zdravstveno ispravna, priprema se i skladišti u skladu s HACCP-om i s važećim je rokovima.

Bez drugih pritužbi

- S obzirom da se svaki obrok mora pripremiti za samo 15 kuna, kupujemo najpovoljnije namirnice - pojasnila je zbog čega je mlijeko iz Srbije, ali je naglasila da je kupljeno u jednom domaćem trgovačkom lancu u Koprivnici.

- Druge pritužbe na rad kuhinje nismo imali - zaključila je Adela Sočev.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MA
majusko
19:54 28.08.2014.

Dukoatovo je tako svako 10to koje sam kupio.

Avatar oneworld
oneworld
22:20 28.08.2014.

srbija nema odlagalište za otpad pa šalje u hrvatsku, žalosno

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:15 29.08.2014.

Za hranu nema a za kavu ima. Vjerojatno i cigareta uz kavicu.