OD NASIPA DO MOSTA

Kosor: Nastavljamo gradnju Pelješkog mosta već u rujnu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
kosor (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
kosor (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
kosor (1)
19.08.2011.
u 14:13
– Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i Vladino je stajalište da ga treba graditi.
Pogledaj originalni članak

Otvarajući radove na nasipu uz Neretvu u Metkoviću, premijerka Jadranka Kosor najavila je da će se već za nekoliko tjedana nastaviti i gradnja kontroverznog Pelješkog mosta.

– Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i Vladino je stajalište da ga treba graditi. Mi smo konačno zatvorili financijsku konstrukciju i sigurna sam da će u rujnu radovi biti nastavljeni. To je ključno opredjeljenje Vlade za razliku od SDP-a koji najavljuje, ako dođe u priliku, da bi zaustavio radove jer smatraju da taj most nije potreban. Mi mislimo da jest – naglasila je Kosor.

Premijerka Kosor je u Metkoviću, gdje je označila početak gradnje sustava obrane od poplava na desnoj obali Neretve, dočekana više nego srdačno.

Metkovci su još pod dojmom prošle zime kada su u više navrata bili pod vodom, a nasip dug 9 kilometara, koji stoji 28,5 milijuna kuna, od listopada 2014., kada je planiran završetak, značit će im miran san.

– Hrvatska vlada nikad nije imala premijerku koja ima snagu, viziju i budućnost i koja je rekla: "Mi ćemo ovo odraditi bez građevinske dozvole jer nećemo dopustiti da nam se ljudi tope".

Već 41 godinu spominje se ovaj nasip, a onda je došla naša princeza, naša kraljica i tada je Metkoviću sve procvjetalo. Vjerujte, da Jadranka Kosor ne sjedi na Markovu trgu, mi bismo nasip čekali još 140 godina! – rekao je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo.

Naime, umjesto građevinske dozvole poslužila je odluka hrvatske Vlade iz prosinca prošle godine kada se ocijenilo da je stanovništvo uz Neretvu u neposrednoj opasnosti.

Na istom su se mjestu u Metkoviću tako našli i Željko Žderić, direktor Konstruktora, izvođača radova, kojemu u listopadu počinje suđenje zbog malverzacija u pretvorbi i ministar pravosuđa Bošnjaković, zajedno s Bačićem i Popijačem. Naime, premijerka je u petak u Metkoviću označila početak radova na zgradi Općinskog suda.

Komentirala je i najnovije nesuglasice s predsjednikom Josipovićem zbog imenovanja veleposlanika.

– Predsjednik je 7. lipnja stavio popis na stranice svoga ureda što znači da ga je primio i da će početi konzultacije. Tada nije smatrao da je nevaljao, a malo je čudno da nakon šest tjedana smatra da procedura nije bila u redu i da je ministar pogriješio. U svakom slučaju predložit ću da se sljedeći tjedan sastanemo i da idemo od jednog do drugog imena i razgovaramo. Za Vladu je neprihvatljivo ovo što traže iz SDP-a, pa nijedan oporbeni šef ne može tražiti da Vlada prestane raditi samo zbog njihovih ambicija – poručila je Kosor. Na sastanku će biti i ministar Jandroković, čiju je smjenu zatražio predsjednik Josipović.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 212

SN
STUPID,NORMAL,GENIUS?WHO U R?
15:48 19.08.2011.

nama trebaju aerodromi, a ne mostovi...tumpleki ! dubrovnik treba ozbiljan aerodrom !

OB
-obrisani-
15:49 19.08.2011.

Hrvatskoj treba infrastruktura pa tako i ovaj most. Naravno da je ovakav most po ovakvim uvjetima još jedno leglo korupcije.

SN
STUPID,NORMAL,GENIUS?WHO U R?
15:39 19.08.2011.

ak nebu vode na gradilištu ja bum piškila u smesu !