Predsjedništvo HDZ-a

Kosor: Izbori će biti do kraja 2011., a datum ćemo znati u lipnju

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Kosor: Izbori će biti do kraja 2011., a datum ćemo znati u lipnju
26.03.2011.
u 17:04
- Zna se kada će biti izbori - do kraja 2011. godine - rekla je Kosor te dodala kako će se točan datum znati do kraja lipnja.
Pogledaj originalni članak

Ministar uprave Davorin Mlakar prekrojio je izborne jedinice. Otkrila je to, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, predsjednica stranke Jadranka Kosor poručivši kako s novim prijedlogom izborih jedinica odstupanja broja birača među jedinicama neće biti veća od 2,75 posto. Osim o izbornim jedinicama vrh stranke razgovarao je i o nelikvidnosti te problemu neisplate plaća radnicima koji rade.

– To je neprihvatljivo. Tražimo ubrzano rješenje za zaštitu radnika. To mora prestati- odlučna je Kosor. Model kojim će se zaustaviti praksa da se radnicima ne isplaćuju plaće biti će poznat do 20. travnja. Na Predsjedništvu je odlučeno i da će prvo kod koalicijskih partnera, a potom u proceduru i zakoni o visokom obrazovanju, znanosti i sveučilištu.

Premijekra se oštro obrušil ai na SDP poručivši kako ništa već jako dugo nisu napravili iz čega bi se dala iščitati njihova europska orijantacija. Nabrojala je potom i sve njihove "grijehe" koje im ne može oprostiti- glasovanje oko arbitražnog sporazuma,  protivljenje Zakonu o sprečavanju sukoba interesa i Zakona o policiji kao i kritike na račun državnog odvjetnika Bajića i ministra unutarnjih poslova Karamarka.

Kosor je dodala i kako se uporno radi da se pregovori završe do kraja lipnja. Međutim izbjegla je direktno odgovoriti hoće li se odazvati sastanku koji zbog udruživanja svih snaga za ulazak u Eu organizira  šeficanacionalnog odbora  Vesna Pusić.

- Dakako da ćemo razgovarati i dobro je da nam se svi u tome priključne. Preostao je posao forme, a meni je bitan sadržaj- rekla je Kosor i time zapravo dala naslutiti kako će jedini sastanak na kojem će ona sudjelovati biti onaj koji će sama organizirati.

Demantirala je i izjave šefa oporbe Zorana Milanovića da prvi puta u izbornoj godini ne znamo kada će se izbori i održati.

- Zna se kada će biti izbori - do kraja 2011. godine - rekla je Kosor te dodala kako će se točan datum znati do kraja lipnja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

Avatar Sor@n
Sor@n
18:29 26.03.2011.

Jel znate koliko oni mjesečno zarađuju.

Avatar Sor@n
Sor@n
20:08 26.03.2011.

Divine Jedrenjak. Može u jednom smjeru, prema izlazećem suncu. Narod nas treba!

OB
-obrisani-
20:25 26.03.2011.

Jaci treba dati počasni doktorat političkih znanosti. Ta je jedina političarka u demokratskom svijetu koja je izgubila sve moguće izbore na kojima se natjecala i koja je postala premijerka bez izbora a legalno....