udruge

'Vukovar je tempirana bomba, ali to u Zagrebu nikome ne dopire do glave'

Foto: Grgur Žučko/pixsell
'Vukovar je tempirana bomba, ali to u Zagrebu nikome ne dopire do glave'
17.02.2016.
u 10:38
I ovom prilikom po drugi put pozvao je čelnika SDSS-a na razgovor kako bi se na vrijeme spriječile dalje neželjene situacije u gradu. Isto tako pozvao je i čelnike vlasti u Hrvatskoj kao i druge koji predstavljaju srpsku nacionalnu manjinu da reagiraju
Pogledaj originalni članak

U povodu napada na 20-godišnjaka iz Vukovara javila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara odakle upućuju na ozbiljnost situacije.

– Grad je tempirana bomba, ali to izgleda u Zagrebu nikome ne dopire do glave. Ovo nije prvi ovakav slučaj jer smo i prije ovoga incidenta imali nekoliko sličnih napada. I kod njih nije bilo nikakvog povoda, nego se samo dogodilo da su se osobe našle na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ako to je način rješavanja problema, ne znam kako će to ispasti – rekao je predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić.

I ovom prilikom po drugi put pozvao je čelnika SDSS-a na razgovor kako bi se na vrijeme spriječile dalje neželjene situacije u gradu. Isto tako pozvao je i čelnike vlasti u Hrvatskoj kao i druge koji predstavljaju srpsku nacionalnu manjinu da reagiraju.

– Pupovac ide u Beograd po svoje mišljenje, a niti jednom riječju se nije javio kako bi osudio ili se ogradio od ovoga incidenta. Pozivamo ga stoga na razgovor kako bismo dogovorili daljnji način rada u Vukovaru. Ovo što se događa nije dobro jer pojedinci uzimaju vlast u svoje ruke i na način kako to zakoni ne dozvoljavaju – rekao je Šoljić. Istim povodom oglasio se i Forum mladih SDP-a grada Vukovara koji su najoštrije osudili napad na Šandora.

– Forumu mladih SDP-a Vukovar u potpunosti je neprihvatljiv svaki oblik nasilja i osjećaj nesigurnosti koji se javlja kod građana i građanki Vukovara, a može biti potaknut takvim zbivanjima. Smatramo da takva i slična nedjela treba najstrože sankcionirati, ali također apeliramo i na širu javnost da jasno osudi svaku vrstu nasilja jer je šutnja ponekad glasnija od bilo kakvog govora te da zajednički preventivno djelujemo, a sve u svrhu stvaranja osjećaja sigurnosti, zaštite života i slobode izražavanja. Jasno, glasno i bez zadrške kažemo "ne nasilju i ne nesigurnosti" i najoštrije osuđujemo svaki oblik i čin nasilja! – poručuju iz Foruma mladih SDP-a.

>> Sumnjiče trojac za pokušaj teškog ubojstva na mladog Vukovarca (20)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
11:13 17.02.2016.

za vrijeme milanovića i josipovića mladi po"četnici" iz borova su pjevali "srpski vukovar", "nož,žica...". država nije reagirala, još im je pratnju osigurala od selendre borova do dvorane. kad je narod odlučio reagirati , onda je mup brže bolje blokirao ulaze u grad i zaustavio nekoliko autobusa hrv.navijača, iako nisu ništa napravili. zahvalimo se SDPu još jednom :) p.s. također, hvala im što su od Vukovara napravili "grad slučaj". nije vam prvi put.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
10:57 17.02.2016.

A zamislimo si da du Hrvati pucali po Srbima. Ni pomisliti‼️‼️‼️‼️ Pametnome dosta‼️‼️‼️‼️‼️

DU
Deleted user
11:34 17.02.2016.

Mladež SDP-a osuđuje svaki oblik nasilja - samo što je ovdje riječ o točno određenom obliku nasilja, a to nasilje već više od dvadeset godina dolazi iz redova manjine koja ne priznaje svoju državu i koji kada god mogu ponižavaju i vrijeđaju svoje sunarodnjake. Osudite srbski nacionalizam koji već više od stotinu godina od vardara do triglava puni grobove i uzrok je nasilju, zatiranju nacionalnog i kulturnog identiteta svih naroda bivših Jugoslavija. Srbi žive u paralelnom svijetu, a svi ih susjedi iz dna duše preziru, a oni se prave ludi "tko nas bre zavadi". Njihov nacionalizam i želja za velikom serbijom je stvorila sve druge oblike nacizama i to onih najgorih oblika - jer tko će normalan sjediti i trpjeti da ti netko ruši dom, kulturu, identitet, ugrožava život? S barbarima nema razgovora i dijaloga, s njima se može isključivo njihovim rječnikom.