Raskol u stranci

Komšić napustio SDP zbog sporazuma s HDZ-om

Foto: Zvonimir Čorić
Komšić napustio SDP zbog sporazuma s HDZ-om
23.07.2012.
u 22:50
Ugledni član SDP-a BiH i član Predsjedništva BiH nagovijestio raskol unutar svoje dojučerašnje stranke
Pogledaj originalni članak

Željko Komšić pismeno je zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da ga se izbriše iz članstva u SDP-u, čime je praktično napustio ovu stranku. Nisu navedeni razlozi napuštanja stranke SDP-a BiH u kojoj je bio potpredsjednik te član Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda. Komšić se u petak pobunio protiv ustavnih promjena koje je predložila njegova stranka SDP BiH, što je bio jedan od ključnih razloga da napusti stranku.

 – Ja sam protiv ovog, ali i svih budućih sporazuma koji zatiru građansku BiH i koji jedne vrednuju kao više od drugih – dodao je Komšić.

Poručio je da ne priznaje zaključke SDP-a BiH o tome da potakne raspravu o ustavnim promjenama s druga dva etnička člana državnoga vrha ove zemlje Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem. Što su razlozi Komšićeva odbijanja rješenja? Pa upravo njegove stranačke ambicije. A druge strane razlog je tomu što se promjenama ustava smanjuje mogućnost njegova reizbora ili političkih klonova, što je bio razlog za najveću političku krizu u zemlji s negiranjem političke volje Hrvata u BiH nakon posljednjih izbora 2010. godine.

Ustavnim promjenama koje je pak predložio SDP smanjuje se mogućnost za takve zloporabe. O tomu kakav izborni inženjering vlada u BiH govore podaci da je Komšić za hrvatskog člana Predsjedništva BiH osvojio 2600 glasova u Kladnju gdje uopće nema Hrvata, a u Širokom Brijegu tek nešto više od 2 posto glasova. Ustavne promjene kojim bi se zajamčila ravnopravnost u institucijama vjerojatno bi smanjila apetite Hrvata za trećim entitetom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

ĆA
ćaćaća
13:43 24.07.2012.

to ni amerikanci ne bi preživjeli:)))

Avatar guten_tag
guten_tag
23:02 23.07.2012.

neka podnese ostavku na mjesto člana presjedništva iz reda hrvata da hrvati mogu izabrati svog predstavnika , bez izbornog inženjeringa . nije valjda da mu je do vlasti i privilegija , rekao je da se bori za uzvišenije ciljeve .

RO
robo
08:39 24.07.2012.

Nije li ovo vec drugi put da napusta SDP?