NIŠTA OD TUŽBE

Komora podržala Andreisa, no i odbila tužbu protiv Josipovića

Foto: Željko Mršić/Pixsell
Komora podržala Andreisa, no i odbila tužbu protiv Josipovića
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
20.05.2010.
u 19:16
Zadržavajući dignitet svoje cehovske udruge, upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore na vrlo elegantan način svome predsjedniku poručio da mu je vrijeme da zašuti.
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore u potpunosti je podržao svoga predsjednika Lea Andreisa u svim javnim istupima protiv odvjetnika Ante Nobila i predsjednika Republike Ive Josipovića, no odvjetnici se ipak neće upuštati u daljnje sukobe sa šefom države.

Zadržavajući dignitet svoje cehovske udruge, na vrlo su elegantan način svome predsjedniku poručili da mu je vrijeme da zašuti.

Upravni je odbor, naime, odbio Andreisov zahtjev da se protiv predsjednika Josipovića ustane sudskom tužbom za klevetu i na taj način stavio točku na polemiku koja je krenula iz kaznenopravnog postupka protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i preko njegova branitelja Ante Nobila prometnula se na odvjetnički i politički teren.

Zahtjev osječkog odvjetnika Dražena Matijevića da se na Upravnom odboru razmotri pokretanje stegovnog postupka protiv odvjetnika Nobila, članovi odbora samo su primili na znanje, a onda su donijeli zaključak o zahtjevu svoga predsjednika da se tuži predsjednika države.

- Bez obzira što je stav Upravnog odbora da su izjave dr. Ive Josipovića protiv Odvjetničke komore i njegova predsjednika Andreisa neistinite i krajnje neprimjerene funkciji koju obavlja, Odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u političkim raspravama. Stoga je stav Upravnog odbora da bi se podnošenje tužbe, o kojoj bi konačni odgovor dalo za to jedino nadležno tijelo - sud, u ovom trenutku iskoristilo u političkim razračunavanjima. Upravni odbor ustraje u stajalištu da Komora djeluje potpuno neovisno od bilo koje političke opcije, kao i uvijek do sada - piše u priopćenju Upravnog odbora Odvjetničke komore koji se sastao u Zadru, uoči XI. Konferencije odvjetnika i odvjetničkih vježbenika.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

BR
branitelj
13:05 21.05.2010.

nikad od hrvatske država nego samo \"država\"

VI
vidimškoj
18:44 21.05.2010.

nešto mi kamenjari nisu od volje za komentirat ovi članak. Poraz boli.

ST
standup
00:23 21.05.2010.

ma docí cé Josipovic´na red.., pa tek je 2-miseca na poziciju Precednika-yugoslavije..