PREDSJEDNICA U PAZINU

K. Grabar-Kitarović: Stvaranje strategije razvoja nužno je na lokalnoj i državnoj razini

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
K. Grabar-Kitarović: Stvaranje strategije razvoja nužno je na lokalnoj i državnoj razini
15.09.2015.
u 12:36
Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako ovaj sastanak pokazuje da je jako dobro i korisno doći u lokalnu sredinu i vidjeti koji su problemi i izazovi
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Pazinu se susrela s gradonačelnikom Pazina i načelnicima općina središnje Istre. Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić prikazao je predsjednici planove, projekte i ideje gradske uprave te financijski plan ulaganja. Posebno je naglasio transparentnost proračuna grada i istaknuo kako mogu biti primjer svim drugim gradovima u Hrvatskoj, priopćili su iz ureda predsjednice.

Razgovaralo se o revitalizaciji starogradske jezgre Pazina te mogućnostima širenja i upotpunjavanja turističke ponude u unutrašnjosti Istre. Bilo je riječi i o prometnoj povezanosti, posebno izgradnji novog autobusnog kolodvora kojim bi se značajno pripomoglo nesmetanom putovanju građana, posebice djece koja autobusima putuju u školu. Razgovaralo se i o izgradnji doma za starije i nemoćne kakav u unutrašnjosti Istre ne postoji.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako ovaj sastanak pokazuje da je jako dobro i korisno doći u lokalnu sredinu i vidjeti koji su problemi i izazovi, ali i koje su mogućnosti te što treba učiniti kako bi se pokrenuo jednakomjerni razvoj Hrvatske. Kod tih kratkih boravaka na terenu može se dobiti puno bolji uvid nego iz ureda, kazala je predsjednica i dodala kako bi voljela da to čine i mnogi drugi iz Vlade, ministarstava i agencija. Predsjednica je kazala kako razgovor pokazuje nužnost stvaranja strategije razvoja, kako na lokalnim razinama, tako i na državnoj razini. Dodala je kako razvojna strategija mora definirati tri komponente održivoga razvoja: gospodarsku, društvenu odnosno socijalnu i ekološku komponentu.

– U ovim projektima koji su mi predočeni jutros svega toga ima i voljela bih da se to prenese i na državnu razinu – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Pazina i načelnicima općina središnje Istre susrela se na Gortanovu brijegu s predstavnicima Agencije za ruralni razvoj Istre.

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Ne možemo ovisiti samo o turizmu

>> Većina ispitanika podržava da predsjednica ima privremene urede

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar Josip M
Josip M
13:26 15.09.2015.

Svaka čast.. Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako ovaj sastanak pokazuje da je jako dobro i korisno doći u lokalnu sredinu i vidjeti koji su problemi i izazovi, ali i koje su mogućnosti te što treba učiniti kako bi se pokrenuo jednakomjerni razvoj Hrvatske.

ME
melinda
14:31 15.09.2015.

Brisite samo brisite komentare ali istinu nemozete izbrisati na srecu..Banirajte me zastalno ionako je VL koji sluzi za velicanje nacionalizma koji cvijeta u Lijepoj nasoj i ja to ne podrzavam i ima i drugih portala gdje se istina cijeni pa makar to bio neko moj najrodeniji uvijek sam za pravdu ma koliko ona nekoga boljela

UI
Uvijek_iskreno
14:21 15.09.2015.

nužno jest, samo što to vlada ne vidi ili ne želi vidjeti