UPRAVLJAČKE OVLASTI

Predsjednička pozicija: Ni na nebu ni na zemlji

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni Ured predsjednice u Gospiću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni Ured predsjednice u Gospiću
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni ured u Dubrovniku
31.10.2017.
u 12:33
Relković u tekstu ne propituje poteze aktualne Predsjednice, nego sam smisao uređenja vlasti kakvo imamo
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je dosad imala dva tipa predsjednika. Prvi, s velikim upravljačkim ovlastima, bio je Franjo Tuđman. Predsjednike drugog tipa (s predstavničkim, simboličnim i protokolarnim zaduženjima, ali bez bitnih upravljačkih ovlasti) imali smo u Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, a sada i Kolindi Grabar-Kitarović.

Rasprava o odnosima predsjednika države i predsjednika vlade, kao i daljnje razmatranje pozicije predsjednika Republike u hrvatskoj arhitekturi vlasti, nema nikakve veze s trenutnim osobama koje obnašaju te funkcije, naročito ne s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, piše Ivica Relković na svojem blogu. 

Relković u tekstu ne propituje poteze aktualne Predsjednice, nego sam smisao uređenja vlasti kakvo imamo s točno ovakvom pozicijom predsjednika države.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar wally_com
wally_com
12:46 31.10.2017.

prosla je ona psihijatra, vrapce je u zg a sve dijagnoze su na latinskom tako da ih cijeli svijet razumi.... no najgore je sto je puno dijagnoza; ...ludens chronicus, lakomitis, delirijum tremens a nije joj strano niti trosenje tudjeg novca do iznemoglosti...... sljedeci posjeti ce biti; .....papua nova gvineja, ...grenland i kiribi .....jer i tamo mora pozvati hrvate da se vratimo jer ce se njezina vlada brinuti o nama.

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
14:02 31.10.2017.

Ni na nebu ni na zemlji, ali mozes pojest 4t lososa u godinu dana.

Avatar wally_com
wally_com
12:44 31.10.2017.

Ta izmedu ostalog ima kompleks niže vrijednosti, i s tim kompleksom nas predstavlja u svijetu. Dogovara sastanke i nalazi se sa zadnjim cinovnicima i slika na ulici ispred Bijele kuce sva sretna da je uspjela tako blizu doci americkom predsjedniku. Da poštuje sebe, svoju titulu predsjednice hrvatskog naroda i svoj narod ne bi joj bilo ni na kraj pameti da tako ponižava sebe i nas.