PREDSJEDNICA POVJERENSTVA

Kolinda Grabar-Kitarović ima novu funkciju u Međunarodnom olimpijskom odboru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prošetala je gradom u društvu svog ljubimca
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Kolinda Grabar Kitarović i Zlatko Mateša pratili su utakmicu sa tribina
11.10.2021.
u 13:31
Bivša predsjednica imenovana je za predsjednicu Povjerenstva za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara
Pogledaj originalni članak

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovana je za predsjednicu Povjerenstva za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, a na to ju je mjesto imenovao Međunarodni olimpijski odbor.

– Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina tijekom odabira Brisbanea 2032. – rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Grabar-Kitarović izjavila je kako je zahvalna na prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima te što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje.  

– To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena – rekla je Grabar-Kitarović, piše Olympics.com.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Barba
Barba
14:19 11.10.2021.

Tako je to kod nas. Višr te cijene vani nego doma. Najviše seksističkih napada doživljavala je od baba, žaba i boljševika, a pod kraj predsjedničke karijere od Škoroševaca.

VI
Vivian
14:07 11.10.2021.

Zasto odmah kritike i negativni komentari? Bolje je da Hrvatska ima nekoga u medjunarodnim institucijama, nego da uvijek drugi odlucuju o nama. Da nije izabrana KGK, izabran bi bio netko drugi.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:06 11.10.2021.

Bravo KGK, uspjesni zapad prepoznaje vrijedne, simpaticne i sposobne. U nas to nije tako na cjeni, ovdje vise vole krkane i dangube.