DANAS U VEČERNJEM

Koliko vojnih zrakoplova i helikoptera zapravo ima Hrvatska?

Foto: VL
Koliko vojnih zrakoplova i helikoptera zapravo ima Hrvatska?
28.12.2016.
u 00:00
Više se pažnje u posljednjih 15-ak godina posvećivalo helikopterskom segmentu, dok je zrakoplovni razvijan sporije
Pogledaj originalni članak

U posljednjih 16 godina Oružane snage RH znatno su brojčano smanjene, više nego prepolovljene, no u nekim segmentima taj je brojčani pad bio manje izražen.

U tim su neperspektivnim godinama, unatoč ponekad krivim procjenama, uspjeli opstati Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Protuzračna obrana (HRZ i PZO), koji se, u proteklih nekoliko godina i tehnološki obnavljaju.

Više se pažnje u posljednjih 15-ak godina posvećivalo helikopterskom segmentu, dok je zrakoplovni razvijan sporije, a najelitniji dio HRZ-a, borbena avijacija, bio je potpuno zanemaren i sve donedavno prijetila je opasnost da taj dio ratnog zrakoplovstva bude i ugašen.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Zbog ekstraprofita naftaša i države, gorivo blizu rekorda od 11 kn

>>Igor Dekanić: U naftnom biznisu ništa se ne događa bez Rusije i Amerike

>>Kako do dionica Ine prije no što EU omogući MOL-i da ih proda bilo kome

>>Počela jagma za useljenje u bivši ured Stipe Mesića

Foto: VL

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LJ
LJU39
21:24 27.12.2016.

e da vam je sve znat...probali ste je onesposobit hrvatsku pa sad ajde pisite sta koliko imamo g lupi novinari protivnici hrvatske drzave..sad cete mi izbrisat komentar to vec znate..

ŠO
Šokac1
01:44 28.12.2016.

Glede "helikopterskog segmenta", Hrvatskim oružanim snagama ne trebaju toliki, uglavnom transportni helikopteri koje nam poklanjaju. Bitnije bi bilo nabaviti lagane jurišne helikoptere dinamičnih manevarskih karakteristika i velike vatrene moći, koji mogu učinkovito uništavati ciljeve na zemlji i u zraku i potom brzo nestati iz zone djelovanja. Apache trebamo, a ne prastare i spore Black Hawks.

SA
sajkaca
22:51 27.12.2016.

'Više se pažnje u posljednjih 15-ak godina posvećivalo helikopterskom segmentu,dok je zrakoplovni razvijan sporije' A helikopter ne leti u zraku ? ili je mozda to plovilo, i nekaze se helikopter nego zrakomlat moramo uciti jezik zar ne :))