PITANJE GODINE

'Kolika je kazna za neočišćeni snijeg s auta. Pitam za frenda'

Foto: Uživo sa hrvatskih prometnica/Facebook
'Kolika je kazna za neočišćeni snijeg s auta. Pitam za frenda'
01.03.2023.
u 11:49
Što se događa ako policajci ne očiste snijeg s automobila? Isto se pitaju i građani koji su jutros zatekli upravo takav slučaj. Prema Zakonu o sigurnosti u prometu, za privatne osobe kazna je 150 eura, a za službene penje se i preko 200 eura
Pogledaj originalni članak

Na Facebook stranici Uživo s hrvatskih prometa jutros je osvanula fotografija policijskog auta s kojeg službenici nisu uklonili sav snijeg. Stoga su postavili pitanje: "Kolika je kazna za neočišćeni snijeg s auta? Pitam za frenda..." Prema članku 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za neočišćeni snijeg s auta propisana je kazna od 130 eura (1000 kuna). Istim zakonom propisano je da će se za isti prekršaj odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne ili područne samouprave kaznit sa 200 do 670 eura (1500 do 5000 kuna).

Međutim, u komentarima građani su izrazili svoje mišljenje o ovome slučaju. "Ovisi tko je frend varira", piše u jednom komentaru. "To za njih ne vrijedi", i "Sve je odrađeno prema pravilima struke", pišu pak drugi. Jedan je korisnik zaključio da je već dovoljna kazna što "voze Forda". Ima i onih koji su policiju branili. "A je puno snijega...", napisao je jedan korisnik. "Auu al je puno snijega. Ako im ovo padne na cestu, morat će ralicom čistiti", složio se s njime i drugi. Jedan komentar procjenjuje da ključni faktor nije tko je u pitanju, već gdje se nalazi pa kaže: "S obzirom da je slikano u Dubravi, tamo ne vrijede ista pravila kao za ostatak grada.... po meni sve regularno." 

>> VIDEO: Obitelj iz Splita provela noć na cesti: Do krivnje je i na neodgovornim vozačima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BF
bf23
22:36 01.03.2023.

poruci frendu daza tu kolicinu snijega ne bi dobio kaznu