brod Viking

Kod Vukovara danas pristao prvi od ovogodišnjeg najavljenog 341 kruzera

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
Vukovar je jedno od pristaništa na kojima staju kruzeri tijekom krstarenja po Dunavu
Foto: Miroslav Slafhauzer/PIXSELL
Vukovar: Vodotoranj osvijetljen u bojama Ukrajine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Promijenjen Statut Grada Vukovara: ćirilica više nije ravnopravno pismo
17.03.2023.
u 14:16
Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je kako je Vukovar u 2023. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima
Pogledaj originalni članak

Danas je kod Vukovara pristao prvi od najavljenog 341 putničkog broda koji će ove godine na svojem krstarenju posjetiti Vukovar. U brodu Viking bilo je 175 putnika i to većinom turista iz SAD-a, Australije, Kanade, Velike Britanije, Nizozemske… Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako prilikom posjete Vukovaru turisti s kruzera posjećuju središte grada i njegovu baroknu cjelinu, Gradski muzej Vukovar koji osim samog obilaska stalnog postava organizira i druge događaje poput koncerata.

"Od ove godine posjete su organizirane i Vukovarskom vodotornju, a prilikom posjete turisti se upoznaju i s 5000 godina starom vučedolskom kulturom“, pojašnjava direktorica Sekulić.

Podsjetila je kako je Vukovar u 2023. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima. U odnosu na 2020. i 2021. godinu, koje su bile obilježene pandemijom koronavirusa, u 2022. godini turizam i turističke aktivnosti su se vratile u potpunosti. U odnosu na 2021. godinu, u 2022. godini bilježi se 43,81% dolazaka turista više te 32,75% više noćenja. Ako se tome pridodaju i školske ekskurzije koje od travnja 2022. nakon pandemije ponovno dolaze u Vukovar, dolasci su povećani za 243,15%, a noćenja za 139,97%. U usporedbi s rekordnom 2019. godinom, 2022. godina bilježi i 5% više noćenja turista u Vukovaru. U međuvremenu otvoreno je 9 novih smještajnih objekata, od čega su 3 kuće za odmor, te Vukovar sada raspolaže s 1054 ležajeva.

"Sa zadovoljstvom možemo reći kako je iza nas jedna uspješna godina po pitanju riječnog kruzinga. Prošle godine u naš grad uplovilo je 305 kruzera s 29.607 putnika, a vesele nas i najave za ovu godinu kada očekujemo preko 340 kruzera. Grad Vukovar ima brojne benefite kada je u pitanju riječni kruzing, poput plaćanja pristojbi za pristajanje kruzera, plaćanja ulaznica u muzeje, a pozitivan utjecaj dolazak putničkih brodova ima i na ugostiteljstvo", rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

VIDEO Tuđman obećavao ravnopravnost svima, a onda je prema njemu krenuo čovjek s pištoljem u ruci

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.