Završeno istraživanje

Zaustavljen kod Samobora: U teretnom vozilu krijumčario 15 stranih državljana u Sloveniju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Zaustavljen kod Samobora: U teretnom vozilu krijumčario 15 stranih državljana u Sloveniju
28.03.2023.
u 10:24
Podnesena je kaznena prijava protiv srpskog državljanina (55) za kojeg se sumnja da je teretnom automobilu namjeravao prevesti 15 stranih državljana preko teritorija Hrvatske u Sloveniju
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim državljaninom Srbije za kojeg se sumnja da je u subotu, 25. ožujka oko 20 sati na području Slavonskog broda, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja u prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u teretnom automobilu prevozio 15 stranih državljana. Namjeravao ih je prevesti teritorijem Hrvatske do granice prema EU, a sumnja se i nezakonito ih prevesti u Sloveniju.
 
Policijski službenici zaduženi za utvrđivanje zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku su 26. ožujka, dvadesetak minuta poslije ponoći na području Samobora zaustavili teretni automobil kojim je upravljao osumnjičeni te utvrdili kako prevozi 15 stranih državljana. Prema stranim državljanima u tijeku je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, dok je osumnjičeni vozač po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO: Noćni radovi na Laništu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.