PRVI TAKAV SLUČaj

Kod novorođene bebe pronađena antitijela COVID-19? 'Majka se cijepila tijekom trudnoće'

Foto: Pixabay
Beba - ilustracija
Foto: Pixabay
Beba - ilustracija
17.03.2021.
u 09:02
Autori spomenutog članka Dr. Paul Gilbert i Chad Rudnick rekli su da je majka, inače zdravstvena djelatnica, primila prvu dozu cjepiva Moderne u siječnju, u 36. tjednu trudnoće. Rodila je tri tjedna kasnije zdravu djevojčicu.
Pogledaj originalni članak

Pedijatri bolnice na jugu Floride tvrde da je nedavno rođena beba kod koje su pronađena antitijela COVID-19 i da je do toga došlo jer je majka tijekom trudnoće primila dozu cjepiva protiv koronavirusa. 

Ovo je prvi ovakav javnosti poznat slučaj, prenosi The Guardian. Ovo otkriće objavljeno je u znanstvenom radu koji još nije recenziran i potvrđen od znanstvene zajednice. 

Autori spomenutog članka Dr. Paul Gilbert i Chad Rudnick rekli su da je majka, inače zdravstvena djelatnica, primila prvu dozu cjepiva Moderne u siječnju, u 36. tjednu trudnoće. Ona je rodila tri tjedna kasnije zdravu djevojčicu. 

– Liječnici su uzeli krv iz djetetove pupkovine i antitijela su otkrivena u trenutku porođaja. Dakle, postoji mogućnost zaštite i smanjenja rizika od infekcije od Sars-CoV-2 cijepljenjem majki – navodi se u članku. 

Dr. Paul Gilbert komentirao je za lokalne medije kako je došlo do nevjerojatnog otkrića. 

– Prema našim spoznajama, ovo je prvi slučaj na svijetu za koji je zabilježeno da se dijete rodilo s antitijelima nakon cijepljenja. Za testiranje smo uzeli krv iz pupčane vrpce djeteta kako bismo vidjeli jesu li antitijela u majci prešla na bebu – kazao je Gilbert. 

Članak, međutim, jasno navodi da su potrebna daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo je li dojenčad zaštićena tim protutijelima.

– Pozivamo druge zdravstvene djelatnike da stvore registre trudnoće i dojenja, kao i da provedu studije učinkovitosti i sigurnosti cjepiva COVID-19 za trudnice, dojilje i djecu – navodi se u članku. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar shadow
shadow
09:27 17.03.2021.

Osnove biokemije! Što radi naš imuni sistem od 0-24? Stvara antitijela na patogene koji nas svakodnevno okružuju, čim detektira patogen, on ga antitijelima napada, da nemate imunitet umrli bi u roku 48-72 sata od bilo koje bakterije i virusa koje imate cijelog života u sebi njih desetke vrsta i milijardama u broju, imamo više crijevnih bakterija nego stanica u organizmu. Što u teoriji rade cjepiva? Stimuliraju organizam na proizvodnju antitijela! Dakle ne radi li naš organizam IDENTIČNO ono sam što cjepiva pokušavaju provocirati? Čemu onda cijepljenje? Pa ne stvaraju cjepiva antitijela nego naš organizam (cjepiva to provociraju), to naš organizam programirano radi od kad se rodimo!

ZN
znam
09:38 17.03.2021.

Ljudska tijela su inkubatori mutacija. Taj problem vidi Dr Vernon Coleman, koji predvidja da cijepljeni ljudi nece imati nikakv prirodni imunitet i da ce u kontaktu sa novim sojevima imati jako puno zdravstvenih problema. Inace to je doktor koji je prvi govorio: da rak pluca moze biti uzrokovan pasivnim pusenjem, da antene za mobitele i mobitel mogu prouzrociti rak, da voda za pice sadrzi ostatke antibiotika, upozorio na "mad cow disease" itd. Doktor sa reputacijom.

ZN
znam
09:50 17.03.2021.

Moderna ce testirati svoje cjepivo na 7,000 djece od 6 mjeseci do 12 godina u USA i Canada. Bolesno!!!