POlitička jesen

Koalicija će pobjedu tražiti već na lokalnim izborima

Foto: 'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
Koalicija će pobjedu tražiti već na lokalnim izborima
26.07.2012.
u 20:49
Hrvatskoj treba ovakva koalicija kako bi birači konačno imali za koga glasovati, a ne da izlaze na izbore kako bi bili protiv nekoga, ističe Ćorić
Pogledaj originalni članak

Koalicija HDZ-HSS-HSP dr. Ante Starčević i službeno će vjerojatno biti potpisana ove jeseni, tvrdi Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević. Potvrdio je medijska nagađanja o stvaranju nove velike koalicije koja bi se suprotstavila Kukuriku koaliciji. Ćorić kaže da su dosad održali nekoliko sastanaka te da se pregovara i s Blokom umirovljenika zajedno.

– Da smo imali potpisan sporazum na prošlim parlamentarnim izborima, ova bi koalicija, bez BUZ-a, osvojila 10.000 glasova više. S BUZ-om bi prednost bila još veća – objašnjava Ćorić te dodaje da su vrata koalicije otvorena i drugim strankama, osim HSP-a, SDSS-a, SDP-a i HNS-a. Predložit će i aneks ugovora po kojem članovi koalicije neće moći surađivati s tim strankama. Značit će to i raskid svih potpisanih i nepotpisanih koalicija i sporazuma, što će u mnogim sredinama dovesti do novoga preslagivanja političkih snaga.

Ako se planovi ostvare, nova bi koalicija zajedno izašla već na sljedećim lokalnim izborima u svim županijama, županijskim središtima i većim gradovima.

– Hrvatskoj treba ovakva koalicija kako bi birači konačno imali za koga glasovati, a ne da izlaze na izbore kako bi bili protiv nekoga. Drugog načina za oporavak Hrvatske ne vidimo jer Hrvatska ide u pogrešnom smjeru – ističe Ćorić. Iako su jedna od najmlađih političkih stranaka u Hrvatskoj, Ćorić tvrdi da neće dopustiti da budu iskorišteni za jednokratnu upotrebu i dožive scenarij kakav je prošao HSS. Smatra i da ima još prostora kako bi se riješio barem dio pljačke Hrvatske, a posebno ističe poljoprivredne poticaje.

– Fimi media i slične afere sitnica su prema pljački provedenoj kroz poticaje – zaključio je Ćorić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

DU
Deleted user
21:03 26.07.2012.

koalicija sa hdz-om je čisti diletantizam i politčko samoubojstvo

IS
ispravakntcnavoda
21:21 26.07.2012.

Prekrasno! Umjesto da se poradi na pomirenju pravaša i ujedinjenju u jednu političku opciju koju ne podržavam, ali je respektiram, Ruža se priklonila pokušaju dolaska na vlast udružujući se sa lopovskim HDZ-om i konvertitskim HSS-om. Ružo, cijenio sam tebe i tvoj rad do sada, ali palac dolje za ovaj potez.

OB
-obrisani-
21:02 26.07.2012.

bravo konacno odlicna vijest