Zakonom na web

Kinezi priveli tinejdžera koji je na internetu pisao o nasilju policije

Foto: Reuters/PIXSELL
Kinezi priveli tinejdžera koji je na internetu pisao o nasilju policije
Autori sp, ba/VLM
23.09.2013.
u 21:25
Vlasti se brane da je zakon nužan kako bi se spriječila društvena i ekonomska šteta, a web korisnici ga vide kao zabranu kritiziranja vlasti
Pogledaj originalni članak

Prije tjedan dana Kina je donijela zakon koji kažnjava ‘online trač’ i već ga primijenila na 16-godišnjaku koji je na društvenoj mreži optužio policiju da su nasmrt prebili čovjeka i prikazali to kao samoubojstvo.

Mladić je informacije objavio na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, koju neki zovu i kineski Twitter. Prema novom zakonu o \'online traču\', kažnjivi su postovi koji dobiju viš eod 5000 pregleda ili budu proslijeđeni više od 500 puta.

Maloljetnik je priveden, no danas je već pušten. Uz njega je kažnjeno još nekoliko ljudi koji su pisali o istom slučaju. Vlasti se brane da je zakon nužan kako bi se spriječila društvena i ekonomska šteta, a web korisnici ga vide kao zabranu kritiziranja vlasti.

>> Strašan razvoj: U Kini 2012. godine 51 milijun novih korisnika weba

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.