Provociranje protivnika?

Kina pokazala svoj zračni arsenal, svojim raketama zabrinuli SAD?

Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL
Kineski J-20
Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL
Kineski J-20
Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL
Kineski J-20
13.11.2018.
u 23:49
Stručnjaci kažu da se radi o raketama PL-15 zrak-zrak velikog dometa te o raketama PL-10 kratkog dometa namijenjenima za borbu u zraku
Pogledaj originalni članak

Kina je jučer pokazala svoj novi i zastrašujući raketni arsenal kojeg su iznad grada Zhuhaija prenijeli njihovi novi J-20 stealth borbeni zrakoplovi.

Parada ovih aviona nove generacije bila je 'šećer na kraju' šestodnevnog kineskog air-showa.

Kako prenosi Global Times avioni su otvorili i teretni prostor te pokazali nove rakete. Stručnjaci kažu da se radi o raketama PL-15 zrak-zrak velikog dometa te o raketama PL-10 kratkog dometa namijenjenima za borbu u zraku.

PL-15 su dugačke 5,7 metara s impresivnim dometom od 400 kilometara, a PL-10 navodno imaju iznimnu sposobnost presretanja drugih raketa u zraku, tvrde s kineske javne državne televizije.

Kineski visoki dužnosnici tvrde da je J-20 nadmoćniji od američkih top zrakoplova F-22 i F-35, stručnjaci su ipak malo oprezniji jer, kako kažu, do sad još nisu imali dovoljno informacija kako bi napravili tu procjenu.

Replika američkog Raptora?

Pojavile su se i priče da se radi o avionu napravljenom od dijelova američkih zrakoplova F-22 Raptora. Peking to od početka niječe i tvrdi da je avion u potpunosti napravljen kineskom tehnologijom.

Razlog je taj što je 2016. godine, u američkom zatvoru završio kineski državljanin osuđen za krađu američkih vojnih planova i za njihovu prodaju Pekingu. Radilo se o dokumentima među kojima su bili i planovi za F-35 i F-22 lovce.

>> Pogledajte MIG i F-16 iznad Knina

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

BA
barbaizamerike
02:18 14.11.2018.

A zasto bi se Ameri bojali Kineza?smjesno pa Kina od Amera zivi jer su im najbolji kupci

AA
aabbcc
12:38 14.11.2018.

Bez kineske tehnologije se ne moze vise napraviti ni biciklo, el-biciklo.

Avatar GRDASIC
GRDASIC
12:28 14.11.2018.

Kina ima i druga iznenađenja za Trumpa ali američka špijunaža još nije uspjela izvući pravu istinu o tome.