Nakon testiranaj bombe

Kim Jong-un pozvao na jačanje sjevernokorejskih nuklearnih kapaciteta

Foto: Reuters/PIXSELL
Kim Jong-un pozvao na jačanje sjevernokorejskih nuklearnih kapaciteta
13.01.2016.
u 07:32
Kim je pozvao na jačanje kvalitete i količine nuklearnog naoružanja sposobnog za nuklearne napade na imperijalističke sile predvođene SAD-om u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj udaljenosti, ukoliko dođe do gaženja suverenosti Demokratske Narodne Republike Koreje
Pogledaj originalni članak

 Tjedan dana nakon što je nuklearni pokus Sjeverne Koreje izazvao osudu susjednih zemalja i SAD-a, sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un pozvao je na širenje kapaciteta i snage nuklearnog naoružanja svoje zemlje, prenose tamošnji državni mediji.

Sjeverna Koreja za svoj je četvrti nuklearni pokus ustvrdila kako je riječ o testiranju hidrogenske bombe, no stručnjaci i SAD sumnjaju u to, budući da je snaga eksplozije otprilike odgovarala onoj atomske bombe testirane 2013., piše agencija Reuters.

"(Kim) je pozvao na jačanje i kvalitete i količine nuklearnog naoružanja sposobnog za nuklearne napade na imperijalističke sile predvođene SAD-om u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj udaljenosti, ukoliko dođe do gaženja suverenosti Demokratske Narodne Republike Koreje i prijetećih provokacija", prenosi službena državna novinska agencija KCNA.

Prema pisanju te agencije, govoreći na svečanoj dodjeli nagrada znanstvenicima i ostalima zaslužnim za prošlotjedne nuklearne pokuse, korejski je vođa "iznio važne zadaće koje je potrebno ispuniti kako bi se ojačala nuklearna moć", te pozvao na "detoniranje hidrogenske bombe veće snage u budućnosti".

List The Wall Street Journal u travnju prošle godine prenio je upozorenje kineskih nuklearnih stručnjaka da bi Sjeverna Koreja mogla raspolagati s 20 nuklearnih bojnih glava i kapacitetima proizvodnje dovoljno urana za naoružanje koji bi toj zemlji omogućio udvostručenje svojeg arsenala do 2016., što je veća procjena od svih prethodnih.

Zastupnički dom američkog Kongresa u utorak je gotovo jednoglasno usvojio prijedlog za usvajanje zakonodavstva kojim bi se proširile sankcije Sjevernoj Koreji zbog nuklearnog programa.

>>Sjeverna Koreja lažirala snimku pokusa lansiranja balističke rakete iz podmornice

>>Nuklearni pokusi, čistke u četiri godine vladavine Kim Jong Una

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
08:34 13.01.2016.

Al je njemu lijepo ... ne mora tražiti dopuštenje komšije da se pojača u naoružavanju.

MX
Mister X
10:03 13.01.2016.

Kim Jong-un pozvao na jačanje sjevernokorejskih nuklearnih kapaciteta; cijenim čovjeka koji se ponaša kao Amerika +preostala demokaracija i Rusija strah od gterorista i zato treba se naoružavati i svi smo sretni i sigurni a zašto nebi bio i on ipak on je naj jadniji nema puno saveznika a previše neprijatela a "Srbija" mu susjedstvu !!! Što mu drugo preostaje ako ne želi sudbinu Sadama ili Gadafija !??? Ili čak Asaada ....

AA
aabbcc
16:23 13.01.2016.

Kim ima vojsku koja bi mogla smlatiti Talibane u Afganistanu za 3-mjeseca.