želi da se vrati

Kći otetog sisačkog zeta: Nedostaje mi otac, on je moj heroj

Foto: Youtube Screenshot
Kći otetog sisačkog zeta: Nedostaje mi otac, on je moj heroj
04.09.2014.
u 11:53
Neimenovana 17-godišnjakinja Hainesovo je dijete iz prvog braka
Pogledaj originalni članak

Nedostaje mi otac, učinila bih sve da se vrati doma, poručila je ovih dana britanskim medijima 17-godišnja kći britanskog humanitarca Davida Cawthornea Hainesa (44) kojem džihadisti ISIL-a prijete odrubljivanjem glave.

Neimenovana tinejdžerica, ističe Daily Mail, Hainesovo je dijete iz prvog braka. Kaže da joj je teško bez oca kojeg smatra herojem. Kako što smo jučer pisali, Haines je oženjen za Siščanku Draganu Prodanović Haines s kojom ima četverogodišnju kćer. U Hrvatskoj je boravio od 2000., a bio je i šef kninskog ureda njemačke humanitarne organizacije ASB.

Otet je u ožujku prošle godine na granici između Sirije i Turske. Nakon što su smaknuli američke novinare Jamesa Foleyja i Stevena Sotloffa, džihadisti su najavili da će oteti humanitarac biti sljedeća žrtva ako britanska vlada ne plati otkupninu. David Cameron odbacio je takvu mogućnost i poručio da plaćanje višemilijunskih iznosa teroristima ne dolazi u obzir, ma kako okolnosti bile teške. Britanska vlada potvrdila je da čini sve kako bi Hainesa izbavila iz zarobljeništva.

>>ISIL zaprijetio odsijecanjem glave hrvatskom zetu iz Siska

>>Hrvatski zet kojem džihadisti prijete dekapitacijom obnavljao sela oko Knina
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SK
skverko
15:41 04.09.2014.

Ako mogu papci od Amerikanaca slati one svoje foke i tuljane sto ne bi mi mogli poslati BSD. Pa valjda nasa diplomacija ima jos neke veze u Siriji, ili nema? Ako nema onda je i nepotrebna.