Obračun s čitateljima na internetu

‘Kažu da se ne zna jesi li muško, žensko, srednje ili pedericus’

Foto: Davor Javorović/Pixsell
‘Kažu da se ne zna jesi li muško, žensko, srednje ili pedericus’
15.09.2018.
u 10:10
Jeste li pročitali kako nazivaju svećenika, Crkvu, papu? – upitao je svećenik, u javnosti poznat po tome što vozi skupocjeni Mercedes.
Pogledaj originalni članak

Ime velečasnog Andrije Vrbanića, župnika iz Ivanovca nadomak Osijeka, ponovno puni medijske stupce i izaziva šok i nevjericu u javnosti. Svećenik, koji je poznat po tome što vozi skupocjeni Mercedes, našao se u središtu incidenta na portalu Osijek News, ispod teksta o prodaji ulaznica za Thompsonov koncert u subotu u Antunovcu, mjestu u sastavu njegove župe. Niz je, naime, vulgarnih komentara pod tom objavom, napisanih s Facebook profila s imenom i fotografijom Andrije Vrbanića.

– Ne sekirajte se za ulaznice, ovo je hrvatska fešta, a ne za vas bandite – napisano je s tog profila. Kada je jedan čitatelj “bocnuo” pitanjem: “Je l’ za zvonik ili novi Mercedes?”, Andrija Vrbanić uzvratio je “teškom artiljerijom”.

– Ja čuo za tebe, Zdravko, da si normalan, a kad ono kreten. Šta tebe briga. Šta se petljaš u muške poslove, za tebe kažu da se ne zna jesi li muško, žensko, srednje ili pedericus. Ja već uplatio Mercedes S 500, i to bijela boja, jer mi se vozi bijela boja. Ti nećeš ni bicikl voziti, bijedo ljudska i isprdak – komentirano je s Vrbanićeva profila.

Komentar drugog čitatelja: “Koncentracija krkanluka, seljakluka, primitivizma i ustašije... na maksimumu” izazvao je žestok odgovor.

– Dobro da nije pederluk, što bi tebi odgovaralo. Vas pedere iskorijeniti – napisao je.

– Izruguješ se sa svetinjama! Tebi, kretenu, ništa zapravo nije sveto – nastavio je.

Napisao je i da cijena ulaznica nije 200, već 90 kuna.

– Ovi opako lažu. Ja podijelio 96 karata, šta se niste javili na vrijeme – odgovoreno je s istog profila na komentar jedne žene o skupim ulaznicama.

U kratkom telefonskom razgovoru župnik Andrija Vrbanić nije nam odgovorio je li upravo on autor sramotnih komentara.

– Jeste li pročitali kako nazivaju svećenika, Crkvu, papu? Jeste li to našli? E, kad pronađete, onda možemo razgovarati – kazao nam je i spustio slušalicu, a na opetovani poziv nije nam se javio. Jednom je mediju pak ustvrdio da nije on pisao te uvrede i kako je “moguće da mu je netko provalio u Facebook profil”.

Vrbanić je 35 godina na čelu Župe sv. Rozalije, koja broji 3500 vjernika u četiri mjesta. Njih je župnik šokirao kada je u studenome pred župni dvor parkirao Mercedes E klase iz 2016. godine. Zamijenio je njime svoj “stari” Mercedes E klase 200. Izazvalo je to lavinu reakcija u javnosti jer se takva limuzina u oglasnicima prodavala za 50.000 do 55.000 eura.

– To nije nov automobil i platio sam ga 30.000 eura. Prijašnji automobil služio me 11 godina – pravdao se.

Isti je Mercedes velečasni ubrzo razbio, kada je skrivio prometnu nesreću u Baranji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

MA
madmax9999
11:08 15.09.2018.

Nitko se nije sjetio da je to lažan profil pisao. Upišeš u Facebook tražilicu Andrija Vrbanić, izbaci 10 profila, a samo je jedan pravi. Ne opravdavam Merceses niti slicne egzibicije, ali negdje se mora podvući crta i uključiti mozak prije linča.

MA
maziko
11:02 15.09.2018.

Jos jedna drugarica na zadatku.Veoma ste vrijedne ovih dana,pisam vam se na rad.

Avatar Apsalar
Apsalar
11:40 15.09.2018.

Važno je da je "nounar" ugrabio priliku oplesti po mercedesu, a kog briga jel profil lažan ili nije, i tako je text izlika za pljucanje po svećenicima i crkvi.