Zabrana Alkohola

Idete u Vodice? Pažnja, kreće akcija!

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Idete u Vodice? Pažnja, kreće akcija!
22.06.2015.
u 09:31
Komunalni redari i policija obilazit će lokacije na kojima je problem opijanja najuočljiviji. Propisana je globa od 500 kuna
Pogledaj originalni članak

Prošlo je gotovo dva mjeseca od postavljanja znakova zabrane ispijanja alkohola na javnim površinama u Vodicama i vrijeme je za akciju. Ne represivnu, ističe gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, nego edukativnu, kako bi se riješio velik problem.

– Gotovo da nema Vodičana koji ne živi od turizma, no problem je opijanje na javnim površinama. Nemamo ništa protiv partijanera, ali težimo razvoju obiteljskog turizma pa reda i sigurnosti mora biti – kaže čelnica Vodica, čija je gradska uprava propisala i 500 kuna kazne za one koje komunalno redarstvo i policija zateknu s alkoholom na javnoj površini.

Kazni još nije bilo, no za nekoliko dana počinje akcija komunalnih redara i policije na tri lokacije gdje je taj problem najuočljiviji.

– Ne, nećemo ići po plažama, nećemo hvatati ljude, ali uvjerena sam da će rezultat akcije biti još bolji turizam u gradu koji želi i više od milijun noćenja. Istina je da su nam već drugi dan razbili dvije ploče, ali smo ih popravili. No vjerujem da će i to prestati i da će naš potez biti shvaćen kao doprinos još kvalitetnijem turizmu – zaključuje B. Juričev Martinčev.

Iako u Vodicama ima i onih koji tvrde da svaka represija tjera goste, dosta ih se slaže da će zabrana smanjiti i onečišćenje.

– Evo, ja svaki dan skupim punu kantu smeća, boca i čaša koje neodgovorni nakon opijanja bace u more i sve dopluta do rive – ističe Marko Huljev, kojeg smo zatekli uz znak zabrane ispijanja alkohola.

>> Osvanuli znakovi u Vodicama: Piješ li na ulici, plati 500 kn!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:03 22.06.2015.

Licemjerje, ime ti je politika. A političari su glavni farizeji.

AN
Andro43
09:40 22.06.2015.

U vodičkim trgovinama i kafićima maloljetnicima se prodaje i toči alkohol.To je znak,nek klinci cugaju samo da niko ne vidi?

Avatar mirica19
mirica19
21:18 22.06.2015.

Doista, kako ova zemlja misli naprijed...